Syskrin

Åh, nu är det som allra vackrast i naturen. Solen som värmer mer och mer. Grönskan som bara blir klarare och klarare. Denna årstid älskar jag allra mest. Fast det säger jag om de andra tidsskiftningarna också. Var tid har sin tjusning, som kroppen på nått sätt ställer in sig efter.
Här har jag gjort ett syskrin. Det är mycket lite sömnad och mer limning. En kul och otroligt praktisk liten ask. När man tar av locket, finns ett snöre som håller ihop sidorna innuti. Detta gör att man kan fälla ut alla 6 sidorna och få en bra överblick i sina små prylar. Jag kan lova att den kommer väl till pass hemma hos mig. Där är så fullt med pyssel och grejor i mitt lilla rum, så det är bra om det finns förvaring.
Det är lite pill med den, men som sagt, otroligt praktisk.
Ha en skön dag i det underbara soliga vädret. Vilken tur man har med det engelska bröloppet, att det blev så fint väder. Dags att bänka sig framför det, så man, i alla fall, får se vigseln.
 
 
 

Stickade barnkläder

Ja, det är bråda tider i stickandet och virkandet. Och tilläggas kan ju att det inte bara är en liten kotte som ska se dagens ljus i höst, utan 2 små gryn. Oj vad det ska bli roligt. Jag har stickat koftan till min systerdotters lille gryn, som kommer i november-december. Mössan, halsduken och de små raggisarna ska bli till grannpojkens nytillskott, som kommer i september,
Det är så roligt att sticka sånt här smått. Fort går det och det blir så himla gulligt. Ja, pysselrummet är fullt av idéer, och jag kommer att lägga ut efter hand som sakerna tar form.
,

Ljusdecopage

 
 
 
 
 
 
 
Här är ytterligare något jag kan fastna i, i timmar. Att decopaga blockljus är både rofyllt och trevligt. Och vad kan vara bättre att ge bort i pressent, än en blomma som står så länge man vill. När man tröttnar, då eldar man ljuset som vanligt.
Då decopagen är av översta lagret av en servett, bör man vara riktigt noga med att inte ljuset står i drag som gör att lågan når decopaget. Lämna ej heller någonsin ett ljus utan tillsyn. Efter hand som ljuset brinner, blir decopagen kvar. Jag rekomendera att man klipper bort efter hand. man får prova sig fram.
Att decopaga kräver att man gillar att pilla och har tålamod. Torktid mellan lackningarna är ca 30 minuter ochdärpå ska man gnubba försiktigt på ljuset med något slätt för att få ut rynkor som är ofrånkomligt att klara sig från. ca 4-5 lager lack behövs. De blir fantastiskt fina och har varit en uppskattad pressent.

Mormorsrutor

Underbart att virka till smått igen efter över 20 år :)
Här håller jag på att virka ett mormorstäcke till en liten smula, som väntas i senhöst. Jag har valt att jobba med vitt, som basfärg.  Jag lägger upp 5 lm och gör en ring. Varje stolpgrupp består av 3 st. I hönen virkar jag 3 st och 4 lm och 3 st. På sidorna är det 2 lm mellan varje stolpgrupp.  Då jag har valt att ha vitt som bas, spar jag det 5:e varvet och virkar det vitt, med stolpgrupper. På sista varvet virkar jag lm bågar. De består av 5 lm och en fm i mellan stolpgrupperna. I hörnen på sista varvet virkar jag 1 fm, 5 lm, 1 fm i varje hörn. Dessa hörn virkas ju ihop med nästa ruta. Jag tror att det går att se på bilden annar får ni gärna fråga, så kan jag förklara.  Ett sånt här täcke kan ju göras precis som man vill. Men då jag ska ge bort detta till ett litet barn, som jag inte vet om det blir pojke eller flicka än, har jag valt neutrala men söta barnfärger. Det är spännande att se vad det blir, det ska bli så roligt att få en liten knott i sin närhet igen.
Glömde ju säga att Moster P är med och virkar på detta också. Vi startade för ca 1 år sen, och sa att vi virkar som vi känner att vi orkar med och vill. Moster P är en mycket kär och, sedan 42 år tillbaka, en av de finaste människorna jag känner. I och med att det nu blir smått om nått halvår, blev det extra glöd i min virknål.

Lapptäcke

Här är mitt första lapptäcke. 2 x 2 meter. Jag har gått sykurs och världens bästa sylärare såg möjligheterna i allt. Jag kan säga att hade jag vetat jobbet bakom detta, så hade jag nog inte startat med ett överkast. Men jag är glad i dag att läraren gjorde det möjligt. Jag blev nöjd med slutresultatet
Här är mitt första lapptäcke. 2 x 2 meter. Jag har gått sykurs och världens bästa sylärare såg möjligheterna i allt. Jag kan säga att hade jag vetat jobbet bakom detta, så hade jag nog inte startat med ett överkast. Men jag är glad i dag att läraren gjorde det möjligt. Jag blev nöjd med slutresultatet

Dags att ta tag i det jag funderat på så länge. En blogg

Hej
Nu äntligen tog jag mig i kragen och starade en blogg. Här kommer jag att lägga upp mina intressen och allt som jag gillar. Ibland kanske det dyker upp en fråga eller rent av en fundering. Jag älskar att pysla och handarbeta. Och på detta sätt kanske nån där ute i nätrymden kan komma med nya ideer. Jag älskar att virka, sticka, sy, väva, keramik, pärlpyssel, 3d-korttillverkning, silversmide. Ja det finns hur mycket som helst. Jag och några vänner till mig, brukar träffas emellanåt, när nya ideer har dykt upp på hantverk. Då träffas vi och delger våra kunskaper och har en mysig dag eller kväll ihop. Äter och lär oss nya saker och har det trevligt. Hoppas att jag kan inspirera till något hos er också.
Kram Eva
 

Välkommen till min nya blogg!

Hej  Här kommer mitt första inlägg. Här har jag gjort en gåva med strumpor lite trevligare. En vän fick dessa levererade utanför sin dörr, med ett följebrev. En uppskattad present. Kortet är ett 3-d kort, som finns att köpa som ark på Panduro. Trevligt och personligt. Strumporna blev döpta till Tanja och Tage.

 

 

Dessa strumpor blev en gåva till en kallfotad vän. Istället för att lämna strumporna i hande ställde jag dem utanför hennes dörr i en korg. Precis som ett litet hittebarn. Med den lilla korgen följde ett brev, som talade om namnet på strumporna ( Tanja och Tage ) och hur glada de var att få finnas i hennes hem. En uppskattad och rolig gåva. Bara fantasin hindra det roliga :)

 

 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0