Födelsedagsblomma till ungkarl

Vad hittar man på till någon som har levt ett rikt och roligt liv och gör som han vill. Blommor är inte alltid av högprio när man går hemma. Så det fick bli en tygblomma. Lika fin och ståtlig alltid. Den víll bara ha en dusch ibland när dammet liger tätt. Och slutat att röka har han gjort, så det fick bli några lakritspipor nerstuckna i krukan. Jag har bestämt för mig att han gillar lakrits- och hallonbåtar. Så då fick jag trä dem på en tråd och garnera krukan. Och lite tröst när höstmörkret faller: Då hjälper godisnapparna som hänger som klungor bland blommorna. Fast i bland vill man ju vara lite nyttig. Och han har precis kommit på att morötter är gott. Så varför inte fylla tomrummet i krukan med det. Och ett par påsar med pistagenötter, är både nyttigt och gott. Men har jag inte glömt nån överraskning också? Näääää, 3 kinderägg ligger och väntar på att få komma till sin ägare.
Och om han har tur så kan det bli en lagom stor (bamsestor hoppas jag) överraskning när han skrapar sina lotter. Och när presenterna är slut så kan han njuta av denna fina blomman i många år, utan att lyfta ett finger.Så ett stort grattis till min kusin på hans stora dag 1/1-2012. Hoppas att den dagen blir underbar.
Kram Eva

Stickad åkpåse till grabbens lilla tillskott

Nu är julen över och jag har fått lämnat över en massa hemma gjort till tvillingarna och Pappa Jan och Maria. De blev mycket glada. Så nu börjar vi på grabbens lilla barns stickningar. Han ska ha barn i mitten av februari. Och här är en hemmagjord åkpåse klar. Den var både enkel och rolig att göra. Och för att piffa till den lite så virkade jag en snodd av dubbelt garn och gjorde toffsar som jag satte i den också. Jag är riktigt nöjd. Jag tror jag har fått begär av att sticka hela tiden. Nu måste jag ha ett nytt arbete igång, så fort det förra är klart. Och det finns ju människor som älskar att få sånt här, så jag är mer än nöjd.
Nu är ju min skola slut också. Så de stunder jag inte jobbar så kan jag antingen mysa med alla små goa ungar och deras härliga föräldrar, eller så sitter jag vid tv:n och stickar.
Ha nu en riktigt god fortsättning, så ses vi nog snart igen
Kram Eva
Här kommer adressen till mönstret : http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b19&d_id=10&lang=se

Julklappar till stora och små <3

Ja nu drar det åt jul och julklapparna börjar bli färdiga. Översta bilden är till de fina små flickorna som såg dagens ljus den 16 November. Moster Pippi har stickat kofta hjälm och trosor till båda töserna. Och jag har stickat lilla mössan och tofflorna. Så detta blir en julklapp till tjejerna.
Och nedersta bilden är julklappen till tösernas farfar "Pappa Jan". Så nu ska han inte rysa i vinter heller.
Till fredan ska vi hem till töserna och prata om knytis julen. Mys och mycke gosing med de små. Det ska bli så roligt. Längtar till jul. Dags att fortsätta med pysslet. Kram till er alla
Eva B

Nu kan det bli jul

 
Hej
 
Nu drar det sej mot jul. Mysigt, tycker jag. En helg före julen brukar jag baka pepparkakor av hemmagjord deg. Och den helgen har jag haft nu. Och mina ungar var med. Det blev ett par hundra pepparkakor, ca 130 knäck och 80 ischoklad och 60 chokladbollar. Och de var vi ju tvugna att smaka på. Det var sött. Men nu får det ligga och spara sig tills julfikat med mina släktingar om en vecka. Och en del ska till min härliga systerdotter som godhjärtat öppnar sin dörr för oss och svärföräldrar på julafton, som vanligt. Vi har nästan under alla år firat jul ihop. Men nu har hon tagit över firandet och vi arrangerar det med knytkallas. Hela långa dan är vi där och myser och äter gott. Och i år har vi ju två små fina flickor med oss också. Så det kommer att bli en alldeles speciell jul med dem för första gången.
Och så brukar jag decopaga ljus också, och så fick det bli i jul också. Får se vem som blir ägare till dessa. Nä nu ska jag greja på en stund till innan det blir natta. Imorgon ska jag till min praktikplats 3:e vecka av 4. Sen är det bara 1 vecka kvar i skolan. Sen har jag nått mina mål att bli undersköterska. Tiden har verkligen gått fort.
Ha det bra i världen och passa på och mys så mycket det går. Det ska jag göra. Kram på er
 
Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0