Tyngre handarbete :)

Hej
Ja, det kan ju nästan verka som jag inte gjort nått på flera dagar, men så är inte fallet, även om det "lilla" handarbetet har fått stryka på foten lite. Vi har ju haft ett alldeles underbart väder här hemma. Men även kyla och blåst har visat sig, även om det varit uppehåll och solen lyst.Vad passar då bättre än att rensa huvet med att klyva ved. Jag älskar att stå på vedbacken och klyva ved och lyssna på härlig musik. Denna hög har tagit mej tre dagar. Men jösses vad personliga och värdsliga problem jag löst :) Underbart.
Men jag har inte lagt bort stickor eller virknål helt. Det får bli stunder vid tv om kvällarna. Jag har ju några småknattar som ska få lite varmt. Jag längtar så det gör ont i mig. Härligt att förgylla den kalla vintern med några små goa varma barn. Och så har vi ju en förfärligt massa med ved. Jag kommer att vara varm i både hjärta och själ hela vintern lång. Och även om fötterna. Vi ses snart igen :)
Kram Eva
 
 

Vadslagning :)

Igår kväll  kom grannpojken och hans flickvän på besök, och den lille magen. Vi sa från början
när hon blev gravid, att magen blev stor, så fort att det måste vara 2 st små liv där inne.
Nej, nej, nej sa hon, det är bara en. Vi dividerade så fram och tillbaka. Det slutade med att vi sa, om det är
tvillingar, så skulle hon sticka raggisar till mej. Till saken hör att hon inte stickat särskilt mycket. Men om jag
hade fel så skulle jag sticka två par till den lille. Igår kväll fick vi se ultraljudsbilderna, och jag får sticka strumporna.
Och för mej var det ju en vinst i sej. Jag älskar att sticka. Jag har nog stickat ca 30 par strumpor de sista åren.
Fast då i vuxenstrlek. De kan ta 3-4 kvällar att göra. Men dessa små sockar stickas på en kväll. Så jag känner mej inte  som en förlorare på något sätt. Men jag skojade med mamma och sa att jag ville så gärna ha ett par strumpor som hon gjort. Då skrattade hon gott, och jag också. Härliga ungar. Här är det första paret till den lilla klimpen.
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0