Småungarnas lilla rum

 
 
Se där ja. Lilla gungstolen nästan klar. Men den var ett elände att få ihop efter att jag målat den. Så kom lilla gungstolsmattan i också i svart och guld. Fin fin :) Och på fåtöljryggen ligger ormen jag virkat av restgarner. Och lilla skötväskan har kommit väl till pass för alla de små ungarna. Ja det tar form i deras lilla rum. Men än så länge är de lite väl små för att greja där. Men snart så.
Här är det grått och regnigt i dag. Jag fick ge mej akut iväg till jobbet, då man saknade folk i morse. Sen fick det bli en liten tur till Bergatrollen. Den äldsta av de två, kan nu hasa sig lite försiktigt över golvet. 5 månader och 1 vecka gamla. Och hon har fått tre tänder och lillasyrran har fått två. Och vår pojks lilla flicka låg på en filt i förrgår, här på golvet och skrattade när vi hade hängt upp hennes leksaker i den virkade ormen, som vi spände mellan skåpen i köket.
Nä på`t igen. Ska kika lite på tv och få ihop strumpor till Bergatrollen också.
Men vi ses snart igen
Kram Eva B

Sommarhattar till små flickorna

Ja, dessa små ungar växer. Nu har vi köpt 2 härliga barngungor så det kan få gunga i sommar under verandataket när vi sitter och fikar där. Och visst måste det till lite solhattar då. Dessa var rysligt lätta att virka. Och har man huvud att måtta efter kan det bara bli bra passform. Jag uteslöt dock tre av de sista varven där man skulle göra en liten ökning innan spetskanten. Kändes som det blev bra ändå. Här är länken till möntret på solhatten och även klänning:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=4&lang=se
Jag har hoppat över de 3 varven som är innan spetskanten.
Jag kan också tillägga att i uppläggningen gick jag rakt på att virka 24 st runt lm bågen, i s f 12 st. Annars blir det en liten topp, längst upp. Ni kan se i ett inlägg tidigare på två andra, av dessa sommarhattar. Så det väljer man som man vill
 
Ha det gott så länge så ses vi snart igen.
Kram Eva B
 
 
 

Namngivningspresenter

 
 
Ja, för 2 veckor sen var det namngivningskallas för tvillingarna. Vilka rediga töser. Det var med hela tiden och gick från famn till famn, och somnade nån stund i nåns famn. Och de fick så mycket bra och fina saker.
Vi hade köpt halsband med deras månadssten Cirin. Detta är min favorit sten. Och så fick de var sin liten peng, som säkert kommer till pass vid senare tillfälle.
Men att bara ge smyckesask och kuvert, kan se ganska tråkigt ut. Så det fick bli scrappbooking light på både ask och kuvert. Och de stora kuvertet innehåller deras sjärntecken och månadsstens berättelse om egenskaper. Jag tycker sånt är lite spännande. Vem vet vad som är sant eller inte. Nå ja, nu har de sina namn:
Alva Signe, där Signe är från gammelfarmor och
Maja Eva, där Eva kommer från mej.
Ja, det är inte utan att man känner sig hedrad. Och stolt. Älskade ungar.
Nu håller jag på med en kofta till Maja. Och den såg väl ganska enkel ut, men luvan var ingen enkel sak att få till. Ska fundera på detta. Kanske jag rent av får ta hjälp av Moster Pippi.
Ha en fortsatt härlig vecka så ses vi snart igen.
Kram Eva B

Sommarklänning till 1-åring

 
 
 
 
Här blev det en beige liten ok-klänning till lilla Tyra som nog passande, kan ha denna i sommar. Den är knäppt med tryckknappar bak. Ser enkel ut, och är säkert det för den som är händig i sömnad. Men jag syr sällan numer. Mönster till denna klänning hittade jag i en gammal " allt om handarbete" som jag prenumererade på när mina ungar var små. De har hunnit bli 26 och 23 år gamla nu :) Tiden går.
Tyra, som är vårt granbarnbarn har hunnit bli 6 månader, och är något av det charmigaste som finns. Det är ett stort leende som vi möts av när vi ses. Det blir för min del inte så ofta, då jag är timanställd och får hoppa in när helst jag kan behövas. Men stunderna vi ses på är det ett stort leende vi möts av.
Bilden nederst är två solhattar, jag virkade ihop med det garn som fanns hemma. Men så svårt det är att se hur det ska passa. Vi får väl hoppas nån liten knatte dyker upp och provar. Och är det inget som passar dem så får de ha dem att leka med när det är så dags.
Här snöar det nu, men som gott är, så lägger det sej inte. Ha en glad påsk, så ses vi snart igen.
Kram Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0