Halsdukshuva till Maria :)

 
Ja, det var en lång lång halsduk i bredden 27 cm, och längd om 2 meter som skulle stickas ihop. Tyvärr kan jag inte ge nån länk till mönstret då det är ett köpemönster. Och upphovsrätten sätter P för detta.Men en länk till där man kan köpa mönstret, kan jag bidra till :  
http://www.torgstenen.se/calippo-flatstickad-halsdukshuva-puls-och-benvarmare-beskrivningmonster-1445.html
Men varm och go blev den. Och nog blev Maria glad. Gott att dra runt nacke och huvud när det blåser snålt i vinterkylan. Fast i skrivandets stund är det + 3grader: Och regnet gör allt för att få bort snön. Så det bidrar ju till glashalka. Men jag håller mej inomhus. Har haft en vecka semester och nästa vecka också, hemmavid. Har vart ett år fyllt av olika jobb, både inom vården och montering. Så ledigheten var behövlig. Jag har tagit vara på stunderna och ägnat mej åt handarbete och jobbsök i blandad mix. Nya tag och äventyr om en vecka igen :) så det finns att göra. Nä, då var det dags att ta sig an 1:avsnittet av Stjärnorna på slottet . Ha det gott så länge så ses vi snart igen.
Kram Eva B

Nu är det jul Virkade kakor till Bergatrollen

 
 
Ja, igår var det julafton Oj så mysig den var. Även om mina ungar var 35 mil ifrån oss, så gick det bra, även om det var tomt. Bergatrollen har hunnit bli 13,5 månader och går och grejar hela tiden. och är med i allt som händer. Och är så nyfikna på livet. Jag virkade detta kakfat och även bullar lussekatter cupecaces tårtbit prinsessbakelse rulltårta och dammsugare till dem. De fick ett kök och bakmaskin och kylskåp av tomten. Så naturligtvis måste de ha fikaböd i sitt kök. Ja, har de en mamma som älskar att baka, så måste ju de ocks få chansen :) Älskade ungar. Ja de fick verkligen mycket och härliga julklappar. Mest stickat från mej, min höst har nästan enbart bestått av stickning och denna virkning. Men det är så roligt när det är så uppskattat. Min lilla Elvira i Kalmar fick strumpor pulka och kläder. Så jag hoppas det blir goa snödagar för henne, och muýcket pulkaåkning. Och kanske har vi turen att få se dem i början av nästa år. Vi håller tummarna för det och att väglaget är snällt. Nä, nu ska jag göra klart min brors strumpor, så han blir varm och go om fötterna. Men lite har ju blivit gjort i höst. Så nya inlägg kommer snart igen
Kram så länge
 
Eva B
Fatet är gjort fritt ur huvudet, så jag kan inte ge nån mönsterlänk. Men ni får gärna virka av bilden. Fantasin sätter gränser, så kör på. Släpp loss allt och virka för det vilda. Stärkt i 50% trälim och 50 % vatten :)

Värme till goa grannar Pytt och raggisar

 
Hur nöjd kan man va med grannar som tar hand om vår hund menas vi var i väg i helgen. Ja de är sannerligen guld värda. Gubbens bror har också ställt upp och vart ute med hunden både fredag och söndag. Och lördagen fick Stumpen tillbringa hos grannarna från 7 på morgon till 21 på kvällen. Och han älskar sina hundvakter, allihopa. Så han har verkligen levt kung i helgen. Och som tack för denna enorma hjälp, fick jag stickat ihop ett par raggisar storlek 44 och en pyttsjal. Jag hoppas och tror att de blir minst lika glada över det, som vi är för deras insats. 
Kan säga att jag nu börjar bli ganska trött på att sticka strumpor. Jag tror jag har sticka 20 par i år. Och lite annat smått och gott. Så nu ska jag ta tag i en liten dam på 14 månaders, önskemål. Ja, vad kan det bli. Jag lovar, INGA strumpor ;)   ( inte nu i alla fall ) Men bild kommer, om inte stickorna har brunnit efter denna stickintensiva höst. Kram så länge så ses vi snart igen 
Eva B

Handledsvärmare

 
I gnistrande silver till en härlig person, stickade jag dessa handledsvärmarna. Mönstre jag använde var från ett par sovsockar. Här är adressen till den härliga bloggen som jag hittade mönstre i :   http://lindaslantliga.blogspot.se/search/label/m%C3%B6nster.
Ett jätte lätt mönster att sticka som blir väldigt snyggt, och ser arbetat ut. Att vännen sen blev glad, gjorde inte saken sämre. 
Här har snöat en massa. Vi har nog fått 4 dm, all som allt. Men mot helgen lovas det +grader och eventuellt regn. Snön kunde gärna legat kvar över jul, kan jag tycka. Men inget jag kan påverka, så det blir som det blir :) Nu är det dags att ta sej till våra grannar. Vi har blivit bjudna på middag. Och det tackar vi för. Trevligt sällskap också, så det blir bra. Sen hem och sticka på en julklapp till, innan jag är klar.
Så ha det så gott så ses vi snart igen.
Kram Eva B

Virkade rundlar, kanske ett underlägg för koppen :)

Ja, det får bli lite småpyssel emellan oxå, Så varför inte göra ett glas underlägg eller kanske en liten duk. Denna mäter 12 cm i diameter med garn som är virkat med nål nr 3. Givetvis finns en länk här nedan som visar hur man gör. Ja, stickcafét sätter verkligen griller i huvet på mej, här på nätet. Finns så mycket fint man vill göra, och så många kreativa människor som bloggar om just mitt stora intresse: att handarbeta. Kul att testa nya tekniker.I skrivandets stund tänker jag dra igång en sjal, till vår älskade granne, som kommer se om vårt hem och hund, när vi åker bort till min älskade lilla barnbarnstös Elvira på ett par dar. Ja, det är guld värt att få den hjälpen. Och att få komma ner till lilltrollet och krama om och mysa i snödrivorna. Jag längtar. 
Så det är bara att ta tag i görat, och få fart på stickorna igen. Ja, jag kommer naturligtvis att ta foto på jalen och en massa bilder på den lilla guldklimpen <3 Ha det jättegott så länge, och hoppas att ni inte sliter ihjäl er före julen.Det kommer en tid efter, som är ändå mysigare: Våren, mmmmmm man längtar.
Och glöm inte Ernsts julprogram, som startar till Söndagen klockan 20: 00 
Kramar i massor
Eva B
 
 
adaiha.blogspot.com

Kärleken till knappar och min farmor <3

 
 
 
Här är senaste tillskottet i mitt pysselrum. Jag fick köpa ett mindre parti av garn och knappar. Och dessa knappar satt jag och sorterade från 8 på morgonen till 22 på kvällen. Ja, jag har en svaghet, även för knappar. Det var en alldeles underbar samling som legat under många år, som fick se dagens ljus och även känna en hands värme :). Som liten, för ca 45 år sen, hade min morfars mor, en fin glasskål med lock till. I den hade hon sin lilla knappgömma. Och så fort mina 3-åriga ben orkade, sprang jag över gärdet hem till henne, och upp på kökssoffan. Farmor (som jag kallar henne då jag växt upp hos mormor o morfar, och således kallat dem mor och far) hade ett långt vackert grått hår, som prydligt satt i en knut i nacken. Ja, det är som i en saga, fast denna är sann :). Hon fanns alltid i köket och grejade. Och när jag kom hem till henne, så klättrade jag upp i kökssoffan, och ville ha den vackra skålen med knapparna i. Knappar förr, var ju en extra fin sak att förgylla sitt plagg på. Och farmor tog till  vara knapparna , när kläderna gjort sitt. Då kunde de glädje änn en gång. Och det var många vackra knappar. Glas och metallknappar glänste om vartannat. Det var en fröjd för en liten flickas ögon. Älskade farmor somnade in, lugnt och stilla 1967, då var jag 4 år. Och hon gjorde ett starkt och hjärtligt intryck på den lilla lilla flickan. Och knappkärleken följer mej än i dag. Alla plagg som kasseras, tas knapparna ur och sparas för ett nytt uppdrag. 
Så ni kan tro att lyckan, när frågan kom om jag ville köpa dessa fina knappar, var stor. Obesett, sa jag ja. Och jag är mycket nöjd. Mestadels var det plastknappar. Men många är så fina, som små konstverk. Och visst är de värda den finaste behandling. Det har de fått. Och ibland öppnar jag skåpet där de finns, och en varm tanke går till min farmor, som efter 45 år fortfarande ger mej så mycket. Är glad att jag fått ha henne , som så många andra fina knåpande och kämpande människor i mitt liv. Och vi måste förstå, vilket intryck vi gör på alla omkring oss, oavsett ålder eller relation. Undrar om farmor kan förstå vad hon gav mej, men jag vet <3
Kram Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0