En rosa 5 timmarskofta också :)

 
JA, denna koftan var så rolig att göra så det fick bli en riktigt knallrosa också. Fast denna tog långt mer än 5 timmar. Jag har börjat mitt sommarjobb, och det känns om aftonen. Jisses vad trött jag är :). Men, men jag vänjer mej snart igen :). Idag är det midsommarafton, och vi får se om sonen med familj kommer hem en stund. Då får lilla Elvira prova om dessa passar. De är nog lagom från nu och framåt ett par månader till, hoppas jag.
Nu ska jag passa på att gå ut i solen, när jag är ledig. Ha det ritigt gott, så ses vi snart igen.
Kram Eva B

5-timmarskofta och afrikablommor.

 
 
Oj vad det är roligt att handarbeta. Och roligt med nya fina idéer. Och lätta är de också. Tänk er att sticka en kofta på 5 timmar, i ett stycke. Får prova på att göra en sån till. För man ska också kunna virka ihop ärmarna så man slipper ta av garnet en enda gång, under hela arbetet. Och fästa trådar är väl inte det roligaste jag vet.
Denna koftan passar nog till en 4-6 månaders liten unge. Farmors lilla kråka passar nog i denna i så fall. Jag har stickat i ett tjockt strumpgarn, som är riktigt mjukt och gott. Storleken på stickorna ska vara , enligt banderollen på garnet, nr 4. Men denna tröja ska stickas med nr 6 så så fick det bli. Och en blev ljuvligt mjuk och go.
Rutorna vid sidan om, kallas för african flower, och är också jättekul att virka. Här har jag använt ett bomullsgarn ( 8/4 ) och virknål 2. dessa kan man antingen sy ihop som de är eller virka bågar. Men jag var så nyfiken på hur man gjorde dem, att jag virkade 6 st på 1 timma bara för att se hur de verkar. De är 6 kantiga. Och de kan nog bli fina som nått täcke eller kuddfodral. Eller en ryggsäck. Men det krävs lite mer än 6 st rutor då. Jag får se vad det blir.
Mönstren?? Ja här är det bara att ge sej ut och googla på 5-timmarskofta och african flower. Finns många duktiga bloggare som har dessa upplagda på sina sidor. Så ut och leta :)
Ha en jättebra söndag så ses vi snart igen
 
Kram Eva B

Kärleksknutar <3

 
Jaja, bara det bästa är gott nog. Nu har jag fått klart sjalen av kärleksknutar. Och visst blev den bra. Gick både lätt och ganslka snabbt att lära sig virka dessa knutar.Garnet jag använde är ett polyacrylic 100 % som är köpt i ett 400 gramsnystan och är millerat.
Och mönstre: givetvis kommer adressen till det här:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=95&d_id=20&lang=se
Ju mindre rutor man gör av dessa knutar desto fler varv. Och som avslutning är det 4 varv med vanliga luftmaskbågar. Kul att tasta nått nytt.
Nu ska jag ge mej ut på lilla stickcafét igen, för att få mer inspiration till nya grejer. Detta är buskul. Vi ses snart igen
Kram Eva B

Mormorsfilt nr 4 Klart.

 

Jajemen Nummer 4 i täcke är klart :) . Det blev 75x75 cm. Men det är inge nya bäbisar på gång. Hade några rutor från förut som jag fick lust att virka ihop. Något som småttingarna kan använda till dockor eller mysa med själva. Har faktiskt några mindre rutor till i andra färger som kan bli nummer 5 om det vill sej ;).
Och kolla härliga nystanet. Goa varma jordfärger. Och idag sitter jag på ett online stickcafé och hanterar detta garn. Hittade något nytt att göra där. Att virka kärleksknutar. Det låter väl vacker. Och det ska bli en sjal, i detta härliga garn. Men hörre ni, det kommer vid nästa inlägg. Och om ni är sugna, så finns onlinecafét på facebook ( var annars )
Kram till er alla så ses vi snart igen <3
Eva B

Stärkta korgar av virkade dukar

 
 
Dukmönster

 
Dukmönster
 
 
 
Dukmönster
 
 
 
Dukmönster
 
 
 
Korg med fot
 
 
 
 
Hej igen. Hur fina kan inte dukar bli om man väljer att ge dem en ny innebörd. Ja detta var roligt att göra. Hitta fram de finaste virkmönster du har och virka duken. Hitta sedan en lagom stor skål eller tallrik eller djupare fat, att forma runt. Glöm inte att klä formen med plastfolie före du börjar stärka dem. Kolla av noga så att duken ligger i mitten av formen, så den blir jämn runt om.
Stärkningen är gjord av 50% vanligt hederligt trälim ( ej puleritan som är ett trälim som ska tillsättas med vatten för att expandera) och 50% vatten. Detta blir till en mjölk som du doppar hela duken i. Vrid eller dra ur överflödet av limmet och forma duken på din form. Låt stå ett dygn att torka. Känns den torr kan man justera lite för att finfixa den sista justeringen. Men var noga i första skedet.
Sen har du de finaste skålar man kan tänka sig. De går att använda till både brödfat och fruktfat. Men ska man ha nått som man är rädd färgar av sig, i, så kan man ju lägga i lite cellofanpapper. Vet inte hur man kan göra rent dem, men man får ta det varligt med kladd i dessa. Går säkert at ta en svamp med lite tvättmedel för att snygga till.
Men visst är de söta. Och det är roligt igen efter ca 25 år att virka "dukar"igen. Prova på. Man kan inte bli missnöjd. Kanske kan man göra en fin korg att ge bort i present, fylld med choklad och frukt insvept i papper. Eller som ett ytterkruksfodral, eller till en ljuslykta av vanligt cyinderglas. Ja, bara fantasin stoppar. Och jag har sparat mönster sen jag var liten flicka, runt 7-8 år. Då lärde min mormor mej att virka och sticka. Det blev många timmar runt köksbordet hemma hos oss. Och glad i hågen svävade jag genom skogen med stickor och virknål och garn, där min barndomsvän (och finaste vän än idag) stickade långa nätter igenom. Jag får plocka lite i de gamla skatterna av mönster, sen 40 år tillbaks i tiden och virka vidare.
Och för er som är intresserade av handarbete, så finns det en fantastisk sida på Facebook. Ett stick kaffe. Här kommer adressen:   http://www.facebook.com/groups/125866200796666/
Och där finns jag också Underbar sida, med mycket inspiration och tips.
Kram så länge så ses vi snart igen
Eva B

Fint till sommarkvällar för Bergatrollen

 
Ja, nu var jag äntligen klar med den egna designen :) En härlig liten poncho, till tvillingarna vardera. Första ponchon drog jag nog upp ett 10-tal gånger innan jag fick den som jag ville. Och mössan är av samma garn och av det mönstret jag använt innan här, i något inslag tidigare.
Och vad fint det passade. Mamma till de båda trollen blev så nöjd. Det är så roligt att virka och greja till alla de små.
Men nu tänkte jag prova på något helt annat. Nått som var lite poppis på 70- och 80-talet. Ja, vad kunde det vara. Mmmm, om allt går som det ska och det blir som jag tänkt, då finns det snart ett upplägg här igen. Roligt och testa mej fram. Och användningsområdet för det som görs är ju fint, så ja..... jag kör i gång med en gång.
Kram till er alla så länge från
Eva B

Koftor för sommar- och höstkvällen

 
 
God förmiddag.
Ja nu var det ett tg sen jag la in nått. Har vart en del jobb, men nu är det tid över :)
Här är koftor jag haft från ett gammal mönster från en Hemmets veckotidning från 80-talet. Koftan har jag gjort i ett tidigare inlägg här. Fast då i vit bakgrund med lätta pastellfärger, till granpojkens lilla dotter.
Nu var det tvillingarnas tur att få lite armt om ryggen. Och det kan sannerligen behövas. För här var det bara 4 + grader i går morse 1 juni. Idag har mätaren orkat upp till ca 12 grader nu på förmiddan. Men man har lovat bättre väder framåt helgen. Ja, kanske lagom till stundenternas upptåg och avslutning i slutet av veckan.
Nä, nu får jag fortsätta knåpa på med handarbete. Håller på med "egendesign" nu. Så det kan väl bli lite spännande. Har ju provdockor jag kan ta till, när tron att de är mindre än vad de är, slår slint.
Nu håller vi tummarna för att sommaren återvänder snarast och vi får njuta av sköna solen, snart igen. Tills nästa gång önskar jag, mycket värme och lite ledighet till er som kämpar på tappert.
Och naturligt vis en kram
Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0