I ett lite kaos växer det nya saker fram

 
Ja, så här ser det ut i mitt lilla kaos, just nu. Jag har haft en tid som jag varit så trött att jag bara just har börjat dra igång något nytt, för att sen lägga åt sidan. Det nya jobbet jag har i denna stund, har snnerligen krävt alla tänkbara hjärnceller av min hjärna. Jag har lärt mig så otroligt mycket, och träffat underbara människor. Och just tack vara att man har de finaste människor runt sig, gör att man orkar och orkar och orkar. Så ett jättestort tack till min närmaste kollega, och även till min finaste vän Eva som har stöttat och lyssnat, när det runnit över, si så där nästan varje dag. Vad vore jag utan dej. Och om man som jag, trodde att sitta i kundtjänst är ett lugnt och samlat jobb, ja då ska man ta sej en studiedag bakom disken. Där är febril verksamhet, under öppnandet alla timmar. Hur mycket kan man samla i sin skalle? Men oj vad det har varit intressant och givande. Och jag har lärt mig mycket annat om jobbs "vara och finnas". Och man ska skatta sig lycklig över sina fina kollegor. 
Så jag kan säga att, när jag kommit hem vid 17:30 på kvällen så har det bara varit fokus på att hålla mej vaken tills 21:00 sen sova. Och den vakna stund har jag knappt orkat med att lyfta handarbetet. 
Men så kom ett mejl, ett erbjudande om att få komma tillbaks till min gamla arbetsplats. Och vet ni vad som händer i mej då? Jag far omkring som en studsboll hoppar av glädje och vet inte vad jag ska ta tag i först. Lite sms, och samtal och jag kan lägga mej med det största leendet på läpparna. Jag ska snart tillbaks till min gamla arbetsplats. Och det är som största vinsten på lotto. Storlycka, och energin kommer med stormsteg tillbaka. Och med det också lusten och orken att vilja handarbeta igen. Så nu ska jag hinna försöka få klart en "pytt" till nya tjejen på jobbet, innan jag slutar 30 april. Och med den energin jag har nu, så ser jag inga hinder. 
På mitt skrivbor i pysselhörnan ligger nu
1. Tröja till grabben (svart)
2.Grytlapp (gul)
3 Mössa ( brandgul grön vit)
4. Pytt ( ljusrosa)
5. Kuddöverdrag i krokodilvirkning (lila)
6.Strumpor ( Mellanrosa)
Ja, nu ska jag ta tag i alla dessa projekt. Och jag ska naturligtvis lägga in bilder efterhand.
Så mina vänner nu är ddet full fokus framåt. Vi ses snart igen.
Kram Eva

Disktrasa att göra själv

Ja, detta är kanske inte det roligaste och intressantaste som hänt i min lilla bloggvärld. Men nog så ekologiskt. Jag har stickat en disktrasa. På Stickcaféet som jag brukar kika in på, facebook, går en del trender. Det har varit allt från strumpor och vantar. Ett tag och även i denna stund vältrar jag mig i bilder från otroligt vackert stickade sjalar. Ja, det blir en och annan här också, liksom sockar och vantar. Så dök denna lilla ovärderliga vännen upp på caféet. Visst kan man sticka disktrasa. Förr satt säker gummorna i stugor och stickade detta. Då fanns det inga vetex i affären inte. Men det ska vara bomullsgarn, eller helst lin.
Denna jag gjort, är i bomull, dubbelt garn på sticker 4,5. Lätt mönster, är det också. Jag har precis tagit min trasa i bruk och tänkte se om den håller vad som lovas. För att hålla den fräsch, bör den kokas emellan åt. Du känner själv när den känns smutsig.
Vad beträffar det ekologiska, så är ju färger något som gör att det kanske inte följer den tråd av total ekologi. Men i mitt fall kan jag säga att detta garn skulle slängas om det inte hade fått ett hem hos mej. Så ganska nära ekologi kanske jag kommer. Ja, det ska bli spännande att se hur den håller kokningen på spisen och uppsugningsförmågan i livet på landet. Jag tror på detta. Vill du testa ett eget exemplar? Ja, här kommer stickmönstret, och det är inga konstigheter:
http://www.hildursbarnbarn.se/produkter/monster/gratismonster-disktrasa/
Mitt liv i övrig snurrar på med nya jobbet. Det kommer att hålla april ut, sen får jag se vart jag hamnar. Min pojke med familj kom på en överraskningsvisit förra helgen. Och det blev vi ju inte ledsna för. Det var mycket kramar med lilla Kråkan. Påsken har vart fylld av bortbjudningar i dagarna tre. Mat i mängd och mys med Bergatroll, Gamlingar, vänner och ett strålande vackert väder. Ja, det har varit så härligt ute, att jag jagat Kung Bore i bara skjortan här. Och vedförrådet har fyllts upp, så vi kan börja på med nästa års vedsamling. Men det får bli när det är lite varmare. Nu ska jag kika om jag har nån mer läcker färg till en disktrasa till. Måste ju ha att byta med. Ha en fin fortsatt påsk så ses vi snart igen. Kram Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0