Jul med alla ungarna små <3

 
Farmors lilla Kråka <3 I kväll kommer de hem till oss. Oj jisses vad vi längtar. Tänk i flera dar ska vi bara höra och se denna lilla solstråle. Jo, hon har humör också. Konstigt vore det annars. Det blir första julaftonen ihop. Och det ska bli så roligt att se de tre härliga små tjejerna ihop och leka och träffa tomten. 
 
 
Och här är mormors små Bergatroll. Maja till vänster och Alva till höger. Alva är den av de två som har väldigt bestämda åsikter om vad Maja får göra eller inte. Förra julen hade hon precis lärt sig gå, när hon mästrade farfar och pappa, när de byggde ihop tjejernas lila fina kök. Vi skrattade så vi grät. För hon gjorde verkligen ett rejält åthutande åt dem, så de skulle göra saker och ting rätt. Redan där kunde vi nog ana en bestämd men otroligt kärleksfull och kramig tjej. Ordning och reda och hjälper syrran när saker inte fungerar. Och hon har en stor räv bakom varje öra.
Maja är den lite bekymmersamma omhändertagande och spralliga busungen. Skrattar med hela ansiktet och får en otroligt orolig blick när hon känner bekymren eller ledsenhet. Hon banade väg för Alvas krypning och gång. Det var som om hon hade kommandot i att lära Alva. Alva iaktog och lärde. Så de är helt fantastiska mot varandra. Och väldigt kärleksfulla mot alla
 
 
 
Ja ni kan tro att det ska bli en alldeles underbart härlig jul med dessa små hemma i Bergatrollens lilla stuga. I morgon ska vi klä granen här hemma hos oss. Korgarna med hemmagjort pynt har ni sett förut. Tomtarna är gjorda som en stickad tub, där man sen syr för armar o ben. Silverjulpyntet finns här :
 
 
 
 
Och paketen är gjorda av frigolit med ett fint småstjärnigt papper och guldsnöre att hänga upp i granen med.
Silvergarnet jag använt heter "Chainette 2  6.2 WC Silver 7/73. Det garnet hittade jag på en loppis. Och jag vet inte om det går att få tag på idag. Men det är en otroligt fin lyster och djup i glansen. Så håll sinnena öppna när ni ser nått som ögat gillar. Kanske går det använda till något annat än det som det var tänkt för.
Efter jul kommer det, som inte går att visa nu. I årets paket är det idel mjukt mjukt mjukt <3
 
Jag vill nu, tacka alla som besökt mej här inne och gett mej inspiration att hålla på med det jag älskar så mycket. Jag blir glad av de kommentarer ni lämnar och försöker så gott det går att vidarelänka till de mönster jag använder. Och likaså garn. Jag gillar när en hobby inte skinnar en ekonomisk, men ändå är fullt brukbart och funktionellt. Även tanken på återvinning av material , för att greja med det jag gillar är en viktig del i det jag vill skapa. Kom gärna med tips, bilder, förslag på vad man kan göra. Jag älskar nya idéer som skapar en kaotisk men härlig vardag i mitt härliga pysslerum.
Nu blir det full fart mot julen och små och stora hjärtan i mitt liv. Hoppas ni får en alldeles underbar och självvald jul och nyår. För inget är sagt, om att man måste knö i hop alla som är släktingar, för att det ska bli den bästa julen. En del är ju faktiskt nöjda med att vara frisk, mysa själv framför tv, ta en skinkmacka och gröt till frukost i stearinljusets sken. Eller bara vara för sig själva. Och inget är fel, så änge man är nöjd själv. Men ser vi en ensam själ som inte vågar, men vill vara med, öppna armarna och släpp in om det finns möjlighet eller funkar i våra liv. Som sagt julen är något som vi alla vill ha en viss känsla inför. Låt oss komma så nära den det går, utan att förstöra för oss själva eller andra. Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år <3
Kram Eva 
 
 
 
 
 

Julklappar och juleljus

Juleljus och paket, börjar nu ta form. Fast ljus har det bara blivit dessa två, än så länge. Men paketen som nästan känns som från förr, är fyllda av enbart hemgjorda saker i år. Hoppas alla blir nöjda :)  Tur att jag hållit på som jag gjort, med handarbetet. För i Tisdags fick jag ett samtal från förre arbetsgivaren. Man undrade om jag ville komma in och jobba fulltid tills jul. Gissa om jag blev glad ? Och vad jag for omkring. Så roligt att va tillbaks igen. Meeeeeeeeen jag har haft den underbaraste ledighet jag kunnat önska mej. Inte en dag av leda eller tristess. Har en underbar sambo, sen 31 år, som gett mej allt utrymme jag behövt. Så det har varit en fantastisk tid. Vill inte byta bort denna tid för nått i världen. En riktigt "laddapå" tid. Och jag behöver och kräver inte så mycket. Har ett härligt intresse och landet och huset och hönor och hund och sambo som finns här. Att vakna på morgon och bara vara och känna hur jag vill ha min dag, och att vara nöjd när kvällen kommer, kan det vara bättre? Nä, och gubben har gjort som han känner och orkar. Och det gemensamma bokslutet är stort pluss på "laddapå" kontot. Och inte blev jag ledsen när samtalet om jobb kom heller. Nu kör jag där några veckor, sen löser det sig igen.
Nä nu ska vi se vad jag gjort i helgen som gått:
 
Här är ena sidan av ljus nummer ett för året. Decopagad av servett med decopagelack. Har sett att någon bara värmt ljuset med hårfön och sen satt dit bilden. Men jag kan bara genom att lacka fast det. Och det blir väldigt bra det också.
 
 
Här är andera sidan av ljus ett. Tomte och silvriga snöflingor.
 
 
Och ljus två, har fått ett par tomtar på besök. På ena sidan visas en större tomte.
 
 
Och på andra sitter en liten rackare på grankulan
 
 
 
 
 
Jösses, detta ljus hade tre sidor. Men på den snöar det och står Merry Christmas.
 
.
 
Och snart kommer tomten i egen hög person. Så jag bestämde mej för att hjälpa honom lite på traven. De underbart fina tagsen, kommer från en sida på fejjan " Madeleines Digitala Vintagebilder". Jag är fullkomligt kär i hennes fina nostalgiska vintagebilder. Hon är fantastisk på det hon gör. Jag har skrivit ut bilderna och limmat upp dem på en styvare papp, håltagit för snöre och haft på glitterlim på små detaljer, för att få till lite lite till. Men de är så fantastiskt vackra som de är. Så alla julklappar kommer att prydas av dessa fina tagsen. Och med det bruna omslagspappret. Jag gillar verkligen det gamla i denna känslan. Känns nästan som när Kajsa Kavat fick sitt paket av mormor, då en gång för länge sedan.
 
Nä nu blir det ett litet samtal till en av de bästa människorna jag känner. Ja, hon har alltid en liten bit att ge av sig själv, även de dagar hon inte känner så själv. Idag har hon meddelat stora kliv i världen, så nu får det bli lite bidrag till Telias konto.
Men jag tror nog jag hinner att pyssla lite senare också. Kram till er
Eva B
 
 

Inför första advent och lite renovering av gammal trotjänare och lön för mödan

 
 
 
 
 Och där grabbade vännen tag i den klump, som höll på att "ta livet " av oss. Nja, kanske inte så farligt. Men jösses när vi skulle börja kavla ut eländet. Har ni försök att kavla ut sand? Första tanke var ju att den hemgjorda degen som innehöll smör, behövde en redig stund i värmen. Vi tog var sina bitar och gav den all värme vi kunde, la den på bordet och kavlade. Meeeeeeeeeeeeeeeen, nähä. Men varm sand blir ingen platta. Vad ska vi göra? Inte skulle väl vi behöva bråka med den här torrbollen. Funderingarna sprakade i hjärnkontoren, och glödlamporna tändes. SMÖR. Medicin för degen skulle visa sej att det behövdes mera smör. Sagt och gjort. Knö, kladd och mojs, degen blev perfekt. Och äntligen kunde ljuv doft sprida sig i stugan. Ja, resultat ser ni här under:
 
Och vet ni, jag tror aldrig jag gjort så go pepparkaksdeg. Vi kämpade i 4 timmar och sen blev det kaffehurran på och provsmak. Vi satt länge i stearinljusets sken och pratade och myste. Gott så det räcker, som katten Findus skulle ha sagt .
 
Ja, jul jul strålande jul. I år har vårt inglasade favorithörn utanför huset fått sig en diamant, efter tomaternas återtåg till tomatparadiset. Och gissa om det blir väldigt mycket mer lampor i ett sånt här välplacerat hörn. Mmmm, vad jag älskar den lilla granen. Nu är det verkligen jul i var ådror på mej. Hemmet är pyntat och klart, så när som på den gran som Elvira ska greja till oss. Korgarna står redo för det uppdraget.
 
 
 
Och dotterns häst, fick ett nytt liv, efter 15 år på vinden. Manen var klippt och taggig och svansen hade redan för 20 år sen lämnat ett tomrum där bak på lilla kusen. Tyglar och sadel lika så. Men med garn går det att bota en luggsliten trotjänare, och ge den ett nytt liv. Jag är riktigt nöjd. Hoppas de små tjejerna kan se likheten med en häst också. Sadeln är ett egenpåhittat mönster med en mormorsruta som utgångspunkt. Remmar under, är virkade och fästa med knappar på andra sidan, ifall kusen behövar tas av sadel ibland. Och ett litet virkat snöre som sätts under svansen för att hålla sadeln på plats. Förvandlingen tog en arbetsdag, och kostade mej bara glädjen över att den fick ett nytt liv igen 
Här syns knäppningen för sadel och fastsättning runt svans. Svans och man i garn 
 
 
Tömmarna är gjort av en bit galontyg som jag vikt dubbelt och sicksackat sömmen. Gubben fäste det i nosen på kusen med häftpistolen. Sadel fick en liten bågkant av stolpar och avslutningsvis ett varv med fastmaskor i avvikande färg.
 Och sist men inte minst. Den 30 november la våra två nya hönor var sitt ägg. Produktionen är nu i full gång. Äntligen lite lön för mödan. Våran trivsamma lilla hönsgård. Tack för den starten på julmånaden. 
 
Nä, dags att få nått i magen och väntar samtal. Jag återkommer, snarare än ni anar. Tills dess: lev väl och gott
Kram Eva B
 
 
 
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0