Krokodilvirkning Halsduk och strumpor/tofflor

 
 
 
Ja, här ett nytt sätt för mej att virka. Det hela började naturligtvis i sin vanliga ordning med att nån hade gjort en sån virkning på Stickcaffét på nätet, som jag är med i. Det såg roligt ut. Ok, då testar jag. Jag sökte film på youtube och hittade en bra, som visade hur man skulle göra. Dock visade filmen, så man virkade baksidan ut åt, på stolparna. Men efter en stunds fundering, klarnade det. Den finns på youtub och heter crocodilestiches. 32 minuter lång film. Men oj så roligt att virka. Det lila i bilden nederst, skulle jag göra till en sjal. Men efter ca 30 cm hade det gått år ca 150 gram garn. Och en kilformad sjal blir ju bara bredare och bredare. Jag fick överge tanken på sjalen, i detta mönster. Hade nog blivit otroligt tung oxå. Men det drar mycket garn att virka så här. Jag hade med mej sjalen till jobbet och visat några kompisar. En dam blev så tagen av mönster att hon bara hade funderat på detta hela helgen. Hon ville så gärna ha en halsduk i detta, och frågade om jag hade lust att hjälpa henne virka en sån. Så jag började virka och fundera, då "fjällen" ligger omlott med varandra, hur det kunde bli snyggast. Och sen var det till att virka. Och menas jag höll på så vaknade iden om ett par raggisar, med fjäll i stället för resår. Det ena gav det andra. Ingen större töj på skaftet, men det löste jag med att sticka 5 varv resår och sen en virkad snodd och ett par toffsar. Och visst blev de fina. Nu ska jag förankra hos ide´källan och höra om det är ok. Till dessa paret strumpor och halsduk på 85 cm gick det åt 300 gram garn.
Nya jobbet går sakta framåt. Mycket att lära. och efter en vecka till, säger bossen att då kör vi skarpt. Äh, jo vi föröker väl med det. Men det är roligt och intressant så jag kämpar på.
 
Då är det bara att ge mej på nästa åtagande. Mmmm ja jag återkommer. Ha en fortsatt trevlig söndagskväll. 
Kram Eva B

Mormorsrutor 25X25 cm

Hej.
I morgon går startskottet för ett helt nytt arbete, för mej. Jag ska jobba som vikarie på ortens tre närliggande tidningars kundtjänst och reception. 2 veckor till att börja med, blir utbildning. Och 2 månader kommer att gälla att hänga i och veta vad jag gör. Ja, det är inte utan att det ska bli spännande. Helgen har jag varit hos bästa vänninan. Och naturligtvis fick handarbete följa med.Och vad det blir, kommer jag att visa om nån vecka eller två. Ett beställningsjobb, som blir fint, tror jag. 
Men åter till dessa 4 rutor. Varför i himmelens namn lägger jag upp 4 stora mormorsrutor här? Jo, på det hanverkscafé jag är med, bad en vän att vi som ville skulle sticka eller virka rutor i just denna storlek. Jag är inte sen att hänga på. Och jag är vansinnigt nyfiken vad alla dessa rutor ska bli. Det får vi svar på i slutet av mars eller början av april. Och då ska givetvis ni få se vad jag vart med i :) Riktigt förväntansfull, är jag.
Och jag har faktiskt 2 andra jobb igång som är beställning av gamla arbetskompisar. Men de kommer fram här när de är klara. 
Nu måste jag fokusera på allt det nya som börjar i morgon. Spännande och lite nervöst men mycket roligt att testa nått nytt. Rätt som det är, är jag fast. Och jag kan säga att, det är det som är positivt med att vara arbetslös, det är den chans jag får att testa olika jobb. Ja det finns alltid nått positivt i allt snurr i världen. Nu blir det till att fixa tills sej, så John Blund kan göra sitt, och jag är utvilad för morgondagen. 
Kram till er så länge, så ses vi snart igen 
Eva B

Cupecacemössor till Bergatrollen

Vilka bedårande små Bergatroll jag har. Alva o Maja, snart 15 månader och fulla av liv, måste få ett par cupecakemösor också. Mamma Maria älskar att baka. Så när nått sånt här dyker upp i min väg så måst jag ju bara göra dem . Här finns mönstret: En blogg med lite av varje, och detta fina mönster : http://www.madebycecilia.com/2010/10/en-sockersot-mossa.html Och länk till mammans fina bakblogg kan ni kanske redan, men här kommer den igen. Underbar sida och härligt skrivna inlägg och recept : http://www.hemmetsjournal.se/Community/Blogginlagg/?entryid=161535 Alltid kul att se när de små grejor jag stickar blir använda. Så om ni inte gillar att handarbeta, så kanske det gillas att baka. Jag är ingen bagare, men älskar att äta. Fast ibland får man ta paus från allt gott som finns att stoppa i sej. Men det är inte lätt. Här går stickorna för tillfället i vanlig takt framåt. Har precis avklarat "melodikrysset". Roligt att lösa på nätet. Och med vänner så knåpar jag ihop det. Och mycket härlig musik också. Ja nu drar jag vidare på lördagens härliga ledighet. Jobbar 2 veckor till på mitt nuvarande jobb inom elektronik. Sen tar en ny bana sin start vecka 8. Får se hur det bli. Jag tror det blir bra. Ett vikariat på 2,5 månad, som kan leda till något mer och eventuellt sommarjobb, så jag håller tummarna för att det kommer funka. Jag återkommer i ärendet, och även med nya arbeten jag gör. Ha det gott där ute så hörs vi snart igen. Kram Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0