Ny bäbis, en vän ska bli mormor igen <3 Mössa, strumpor, converce, mormorstäcke

 
Ja, i kallaste December, endast några dagar före jul, kommer det att landa en liten ängel till på jorden. En vän ska bli mormor och en 2-årig gosse ska bli storebror. Alltid lika spännande att se vad det blir. Men efterlängtade är de. Och en beställning av lite värmande karaktär, är avklarat. Mössan och sockarna blir till brorsan. Och de små conversen blir till det nya lilla livet. Mössan är gjord på den näst minsta ringen, av de fyra som fanns i paketet av stickringar. Sen snörper man bara ihop den upptill och laddar på med en klatchig tofs. Strumporna blir lite piffigare med en liten virkad kant överst. Gärna i en avvikande färg.
Och naturligtvis ska den lille/a ofödde varelsen ha ett omfamnande varmt täcke. Detta är gjort i mormorsrutor. Önskan var enfärgade rutor. Och jag löd så gott som på 8 rutor som fick symbolisera mormors genuina och stor intresse för blommor. För de ser ut som små blommor i havet av mjuka pastellfärger. Ca 1,20 x1.20 cm blev det. Och garnet är i huvudsak av banets gammelfarmors garnarv. Fin tanke där gammelfarmor finns med, även om hon inte finns bland oss längre. 
Så jag hoppas att allt blir till blåtenhet och att den lille/a ska sprida en massa glädje. Fina små ungar <3
Kram till er alla och vi ses snart igen <3
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0