Semester och vinterarbete

 
Hej

Har haft en vecka där jag försökt hitta tillbaka till lugnet och semesterkänslan. Mycket har hänt denna vår, som stundtals gjort mej ledsen. Som ni vet gick en vän bort, och jag har haft så svårt att fatta att hon inte finns mer. I veckan, som snart är slut, begravdes hon. Och ja, nånstans så måste jag se att livet går vidare, i allt det vackra och fina som finns. Minnen från henne kommer för alltid finnas kvar.

Men jag återvänder sakta till livet, som jag älskar och vill finnas i. Och mitt intresse för handarbete, tar aldrig slut, även om det ibland tar stopp, och jag bara sitter rätt upp och ner. Utan att göra ett skapandes grann. Denna veckan har fått gå till att bara varva ner efter en mycket hektisk vår, på jobbet, bland annat. Jag är otroligt glad för att jag från och med nu, är t,v anställd. Det beskedet kom som ett ljus över allt som varit.

Jag fick en liten nostalgiknäpp, och har plöjt igenom "Hem till byn" under några veckor, på svtplay. Och under den tiden satt jag och virkade mössor och fuskollar till Elvira. Ja, de kommer värma gott i vinter. Allt är virkat och stickat i Tanjagarn 100 % acryl, och Helenegarn. Även det 100 % acryl.
Mössan är egenkomponerat mönster. Fuskollen är stickad på rundsticka 5 och 72 maskor i 20 cm. Sen stickade jag fram- och bakstycke för sig. Jag la upp 6 maskor i var sida för att få en liten axel. Därefter stickade jag ca 15 varv och avmaskade. De är gjorda i en r och en a, hela tiden.


Men nu är det semester. Första veckan avverkad, men 3 är kvar. Och de kommer att fyllas med det som morgonens första ögonblick, känner. Inga planer, bara vara, finnas , och må så gott det bara går. Hittills har vi ju haft en alldeles fantastisk väderprognos. Och blir det regn en dag, då hälsar vi på vänner, eller bara sitter här på verandan och har det bra. Nu ger jag mej ut i fredagens timmar, och stökar lite. Vad det bli??? Ja, det vette katten. Men troligen känns det gott i kväll, oavsett. För ledigt är det ett tag till. Kram till er alla <3
Eva B

Sommar hos oss, en hyllning till en vän <3

Hej
Så fort tiden går. Juli har anlänt och redan hunnits med en vecka. Den vackraste tiden är nu, och all den blomsterprakt som visas framför mej varje dag. Men denna tiden hade också med sig tunga besked. En vän somnade in alldeles förtidigt. Bara 54 år, orkade inte hennes kropp längre. Och det är svårt att fatta. Jag är så ledsen över hennes bortgång. I den tid hon älskade mest, bland blommor och trädgård, togs hon från all prakt. Hon älskade att botanisera bland blommor, ville alltid ha något med sig att ge, alltid en varm stor kram, när hon kom på besök. Hennes och allas trädgård var lycka för henne. Så detta inlägg får bli hyllning till henne. De blommor hon aldrig hann skåda i vår lilla trädgård <3
 
 
 
Växthuset var alltid en given plats att besöka, när hon kom. Och hon och gubben kunde prata läng om odlingstips och idéer Här odlas potatis i krukor och en fådd gräslök från dal. Så otroligt livskraftig gräslök, som överlever i krukan året om.
 
Gurkan till höger, hade nyss fått plats i växthuset. I dags dato har vi ätit flera gurkor av egen odling. Och det smakar så gott.
Salladen på kortsidan, är från köpkruka från affären. Den del av roten och lite blad, blev utplanterad i växthuset. Och de 5 krukor med sallad, har försett oss hittills, med sallad. Vi plockar varje dag. Ett bra tips, att sätta ner roten, i stället för att bra slänga. I bakgrunden av salladen, är självsådd dill o persilja. De går nu upp i blom och frö ska sparas för nästa säsong.
 
 
 
När purjolöken är så gott som slut, kan den lilla rotklumpen sättas i ett glas med lite vatten. Ny purjolök ser sin dager. Se bara till att det alltid finns lite vatten, så den inte torkar bort. På nån vecka kan man se nytt liv gro igen.
 
 
 
Vindruvsrankan vi fick av min älskade Mormoster har fått en plats i rabatten, alldeles nära intill den glasade verandan. Kanske tar det några år, innan den nått upp och ger oss vindruvor på verandan. Men vi har tiden. Och alltid en tanke på våra goa gamlingar, när vi ser denna plantan <3
 
 
 
Av en annan vän fick jag en påse med Tagetesfrö. Här hamnade på andra sidan rabatten där vindruvorna finns. Och jag har mina "vänner " nära alltid, när jag ser dem. I dag blommar det vacker gula och röda,
 
 
En röjning har ägt rum i ett uthus, där fåglar levt ostört. Idag var bona övergivna. Men vilket fantastiskt handarbete det finns, där ute i naturen. 7 små fägelbo hittade vi.
 
 
 
 
 
Livet kommer att gå vidare, även om en mycket älskad vän, för alltid är borta. Jag kan bara tacka min lyckliga stjärna, att jag gjorde de val, jag gjorde i livet. Utan de stora kliven som för alltid ändrade mitt liv, hade jag inte träffat henne. En fin vän som fick kämpa så mycket. Men jag är övertygad om att det är mening med det som sker, även om jag idag har svårt att se meningen med hennes bortgång.
Vi njuter av det fina i livets blomning och tackar livet för det som läggs för vår väg.
Kram till er alla <3
Eva B 
 
 
 
 
 
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0