En lååååååååååååååång julklapp

Hej och god fortsättning på den långa härliga ledigheten
Jag har ju den tid jag har efter jobbet, att kunna förvalta så som det passar mig.
I jul kom jag på en alldeles ( enligt mig) lysande pressent. Och i mitt "lilla" pysselrum finns det grejer att greja med, när jag känner för det.För ett halvår sen ( eller kanske mer) kom min huskock hem med tapetkataloger, som jag vid något svagt ögonblick hade sagt, kunde vara bra att ha. Observant :)
I jul hittade jag ett roligt sätt att göra egna kuvert av cirklar. Välj en storlek på en cirkel och rita ut på pappret.
 
 
 
 
Denna mix körde jag av papper/tapetprov
 
Sen klipper du ut cirklarna och viker dem på mitten.
 
Här har jag lagt ihop dem så som jag tyckte kändes bra. Men bara för att jag skulle ha full koll på att de inte öppnades i fel tid, så valde jag att häfta ihop dem, en klammer i vart hörn och ett kryss med klammrar i mitten :)
 
I varje kuvert ligger en information med något vi hoppas att mottagaren ska utföra m.m. Och det är bara snälla saker i våra årsklappar. Alla kuverten får var sin siffra, som generera ett datum, då de är giltiga, och får öppnas.
Kuvert = 1/1-31/3
Kuvert 2= 1/4- 30/6
o.s.v.
Så ett kuvert för varje kvartal, att öppna. Och för att inga missförstånd ska ske, så skickades det med ett litet regelpapper, för hur denna klapp ska skötas. 
 
Nu är det upp till mottagaren att utföra det som är skrivet, eller välja att avstå. Och för att veta att det sköts rätt, så kommer det att Skypas varje gång ett nytt kuvert öppnas. Och efter fullföljt "uppdrag" kommer vi att fullfölja våra åtaganden. Ja det blir ett långt år :).  
Kram Eva B
 

En magvärmare, som pappa har <3

Hej och god fortsättning

Ibland vill ju inte kroppen lyda en. Och har man fantasi och vet vad det finns för hjälp att hitta, så då önskar man sej. Elviras pappa ( vår grabb) har en ryggvärmare, som även värmer magen en del. Och när ryggen krånglar, då gör en gott. Och lilla viras mage bråkar ibland. Men när hennes mamma höll sina varma händer på magen, så gjorde det så gott. Hmmm, ja hur hittar vi lösning på det? De hade en idé, och vi halade fram stickor och önskad färg på garn. Man kan ju sticka en tub. Och med hjälp av Vira och farmors stickande fingrar, så blev det så här :)
Och vi gjorde enligt följande:
100 maskor som stickas på rundstickor 4 och lika långt som ett A4 arks långsida. Sen vek vi den dubbelt. Och jaa....
 
 
Så här glad kan man bli om man har det varmt och gott om magen. Och pappas ryggvärmare hänger på målarstafliet. Så nu är vi glada och nöjda. Vilket garn???? Jo Helene från Rusta så klart :)
 
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg, så ses vi snart igen.
Kram Eva B

 
 

Uppdateringar i bloggen

Hej
 
Ja, nu äntligen har jag fått lite bättre förutsättningar för er som besöker min blogg. Och jag har fått proffesionell hjälp. Som en del av er kanske vet, så är jag moster, till en fantastisk tjej och mamma och även bloggare. Hon har under flera år bloggat här. Och om ni inte besökte den sidan ännu, så slår jag ett rejält slag för den, nu. 
I helgen hade vi mys, här hos oss, med de små Bergatrollen och henne. Och efter att de små lagt sig, så satte vi oss en stund vid datorn. Och ja, expertis behövdes. Jag förstod inte riktigt hur tokigt det kunnat bli, om man ville kika från telefonen, in här på bloggen. Men med den vetskapen, god hjälp och en hel del fix, så ska det nu vara lättare att söka efter det ni vill se här. Och jag kommer att fortsätta arbetet, för att få den lättöverskådlig så mycket det bara går.
Men just i stunden väntas nu barn och barnbarn hem till oss. Vi väntar och längtar. 
Så jag kommer framgent att ta tag i fler saker att finjustera och fixa. 
Och som om ni inte visste det, så har jag en del handarbetat som kommer in, efter jul. Och naturligtvis kommer dessa inslag att katagoriseras :)
Och denna lilla skrift, som kanske andra gånger, då jag är lite skrivsugen ( vilket jag är ganska ofta) , kommer att hamna under " Jag har ordet" . Det kommer vara tankar, nytt från mej, och annat som kanske inte rör just handarbete så mycket. .
Så tack till er tålmodiga, som paddlat omkring i min röra, nu blir det bara bättre och bättre.
Och jag vill passa på att önska er den finaste julen. Och i väntan på snö, får ni frysa och rysa och mysa till min lilla frusna grästuva, som finns vid min korkek, där jag sitter när sommarens sol värmer som bäst.
Kram Eva B
 
 
 
 
 

Pyssel för ungarna, lagom till jul

 
Hej
Ja denna helgen har erbjudits sällskap av stora mått. I går eftermiddag dok tre små sällskapssjuka tjejer till mej. Gott det, för jag var lika sällskapssjuk också. Det blev mys i soffan, barntv, kalender, popcorn. Sen var de redigt spända på att få sova i våran himmelsäng. Och de slocknade snart efter resonemang, hur allt var hos oss. 
På morgon stundades tomtegröt och hembakt bröd. Och sen väntades det så, innan vi kunde ta itu med lite pyssel. Och de som vet hur jag bor, har ju en aning om mitt garnförråd. och inge småtrådar slängs heller. och i dag kom de verkligen till pass. Dessa  "tomteluvor" passar ju alldeles perfekt till sl´tundande storhelg. Och för att göra dessa hittar ni mönster här
O
ch det finns en uppsjö av liknande mönster. Men prova gärna. För de blir otroligt söta att pryda flaskkorken med :)
 
 
 
 
 Och här sitter Maja och funderar på vad nästa pyssel blir. De är otroligt tålmodiga och villiga att greja med pyssel. Nu kom de tapetkataloger som min gubbe tog hem för nått år sen, väl till pass. Vi letade upp tapeter som hade lite juliga färger, och ritade cirklar i storlek som kan bli lagom till en liten korg.
Av två cirklar får du till ett hjärta genom att föra dem samman och limma, så de bildar en korg. Och ett litet handtag som kan häng korgen i en grangren. 
Vi är ju lite blingtokiga, vi tjejer, så det fick bli en liten men välprydande glitterinsats, på var sida om hjärtat. Allt är ihopasatt med lim och tape.
Och dessa blingrullar finns just nu att köpas på Rusta. Endast ca 20 :-, och det fanns sorter att välja på.
Så Om det känns att ni har tid över, så greja ihop några hjärtan, och kanske lite hemgjort godis i dem
 
 
 
 
Nu vankas söndagskväll. Och i morgon dyker sonen med familj upp hos oss. och det kommer bli mysigt.
Så jag pillar till det sista jag tänk göra, så ses vi snart igen. Tiss dess : Kram och ha en underbar jul <3
Kram Eva B
 
 
 
 
 
 
 

Strumpor och hjälpmedel

  Hej igen :)
Ja, så här års så kan det ju tänkas att det stickas en och annan strumpa. Och lite annat. Men ni vet ju, före jul så blir det liiiiiiiite knöligt att visa vad som sker inanför dessa dörrar. Men här är i a f ett par redigt tjocka fotvärmare i hundra procent fyrbent ull. En vän till min käre bror, är så frusen, så nu botade vi det för ett litet tag :). Vi får hoppas de passar
 
 
Och nöden är uppfinningarnas moder. Har lite känningar av trötta händer emellanåt, och har ju stort intresse av både handarbete och .... ja, facebook.
Och hur kan dessa då hjälpa varandra, för att i slutändan hjälpa mej. Jo, jag har en dröse av grupper jag är med i som liksom jag, gillar garn och sånt där. Och där såg jag nån som använt en uttjänt bläckpennas hölje, för att få ett grövre grepp om den ynkliga lilla virknålen.
Tadam, rota i lådor och papperskorgen i pysselrummet, och där låg den. Den, för länge sedan torra tuschpennan, fick nytt liv.
Bara genom att ta bort den torra tuschspetsen, så kunde jag trycka in virknålen i det mystiska innehållet i pennan. Och där hade jag den rediga virknålen klar. Har kikat efter sånt här hjälpmedel på olika sajter. De ligger runt  125 kronor, utan virknål. Hmmm ( kan man ju köpa garn för ;)  ). Jo, andra som tillverkar ska ju också leva, men inte på mej, kände jag. Och det där slit och släng, byttes mot poppulära recycling ( återvinning) Sånt gillar jag <3.
Och jag hittade också en bild på en jättesöt löpare, som en vän lagt ut i samband med att han visade en del av sina intresse inom konst/återvinning. Undrar om han känner igen den ;) Så jag förstorade upp den bilden, och återskapade ett mönster, så som jag tror den är virkad. Så spännande :)
 
 
Men jösses. Har jag fnattat ur totalt :) ? Ja, ibland så jobbar den lille goe hjärncellen alldeles otroligt bra. Och då händer det att jag mökar runt i grejorna här hemma och hittar på saker. För fantasin är det inget fel på. Kanske undrar ni vad det ska bli...?  Ok, jag återkommer med det, lite längre fram. Och det är väldigt roligt <3 
 
 


Och tills dess så önskar jag er en alldeles fantastisk jul, hur än ni kommer fira den. Bara ni själv är nöjda. Själv väntas det hem både barn, och barnbarn. Och bestämt så tror jag att tomten har vägarna förbi. Så vänner, ha det gott. Vi kanske ses snarare än ni anar <3 
 


Kram Eva B
 
 
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0