Strumpor till gubben

  Hej
På alldeles egen hand, utan backup från min lärare, lämnad med kompendie, så löste jag för första gången koden till identiskt lika strumpor, till gubben. Ja, i a f så ser de lika ut. fanns nått litet fel, som efterjusterades. Men nu kan han värma båda fötterna, samtidigt. Så nu gäller det att hålla i den där tråden ( åh, så dåligt skämt ;)  ) och veva på med stickmaskinen. För det går onekligen fortare att göra dem så här, än för hand. Men massor av pyssel med nålar som ska flyttas och plintar som ska sättas på plats. Och inte att förglömma, att sätta maskinens nålar i arbetsläge. En liten miss, som kan kosta hela arbetet, till ogjort. Så jag kämpar vidare med att minnas allt som ska till, för att värma den lille foten
Kram vi ses snart igen <3
Eva B
 
 
 
 
 
 
 
 

Citronfjäril hos mej

Så där ja, lite tvätt och press, så har citronfjärilarna tagit plats på köksbordet. Något mönster kan jag tyvärr inte dela med mej av, då det fanns i en tidning från 80-talet, och därmed tillhör en konstruktör.
Men den är virkad i dubbelstolpar och med virknål 2,5 och vanligt bommulsgarn, som jag hade "turen" att "springa på" i en second hand. Ja, ok, det kanske blev tre lådor med 10 nystan i var låda. Men det är så varmgul fin färg. Och att hitta så många av samma färgbad till ett så fantastiskt pris som 8:- styck, hur skulle jag kunna låta bli.
Sån är jag. Men nu återgår jag till nästa projekt. För idéer saknas inte....
Kram Eva B
 
 
 
 
 
 

Converce ala vuxen

 
God söndag i vårvädret :) . ja, även om det inte är massor av plusgrader, så känns det att våren är på väg. Det säkra vårtecknet här ( förutom att snön är minimalt närvarande i ena änden av tomten ) är att jag hittar ut i garaget. Vi hade ju fantastisk hjälp här i höstas, för att få ordning där. Men.... höst- och vinterförvaring av blommor och maskiner, gör det nödvändigt att köra ett buste med kvasten, och även slitochslängarmen. För jag tror att det finns väldigt stora råttor där ute som hjälper oss att hålla igång lite stök, så det måste till en sedvanlig vårstädningen där ;)  . Men i år tog det ynka halvdagen, att få ett drägligt utrymme där igen . Om jag är glad för det ?.... gissa tre gånger :)
Men nog om det pysslet. Här kommer ett , av mycket renare och trevligare karaktär. Jo, se det har blivit virkat lite. Och jag har en vän med lagom små fötter ( 35 si så där ) som var väldigt sugen på att äga ett par converce för egen del. Och det finns ju en uppsjö av dessa till yttepyttefötter.
Så efter sista sammanstrålningen av vår ihållande hantverkskurs, begav jag mig ut i googledjungeln för att åta mig detta projekt. Och det dök upp en sida , med ett mönster, och jag började ivrigt köra på med virknålen. Mönstret finns här .
Det är svårt när man själv sitter med sulor av storlek 40 att få till rätt fason på dem. Så det fick mätas och dras och fyllas, för att se om formen blev bra. Och jag tror bannemej att de satt som en sula på måttad fot. Detta måste ju förevigas , och det är inte omöjligt att det kan bli nån sko till nån gång. 
Är det nu man blir skomakare???? Nja, med vvirknål och tråd kan man nå nästan hur långt som helst. Bara det finns tråd tillräckligt. Med det sagt, njut vidare av våren, för snart kommer värme. Då blir det livet under korkeken :) Kram Eva B
 

Sjöjungfruar som älskar tv-mys

  Hej
Så har det gått en tid igen, sen jag sist la in något här. Men som ni vet..... presenter presenteras efter givande ;)
Jag fick en bild från en släkting, på en sån här mysfilt. Och direkt for tanken upp på att "åh, vad mysigt att sitta och kika på tv med en sån här runt fötterna, för en unge. Så tanken for ganska omgående till Bergatrollen, efter lite fundering. För de tjejerna älskar verkligen filtmys i soffan ( kanske något de har ur sina moderliga gener :)  ) Men här fanns inget mönster heller. Så det var till att studera bilden och lååta fantasin jobba. Allt är gjort i acrygarn och med virknål 7.

Den mörka delen är gjort i enbart stolpar. Och jag började uppifrån "midjan" och gick neråt. Bredden upptill lät jag bli ca 100 cm.
Efter 40 cm, började jag minska var 10 maska, i vart annat varv, 4 ggr. 
Sen minskade jag 1 st i var sida vart annat varv ,4 ggr
Sen virkas arbetet tills det mäter ca 95 cm. Jag valde att vika in kanterna mot mitten och virak ihop nertill och fortsätta med fm, runt hela arbetet.
Fenan är fastvirkad direkt. Och jag börja från mitten av fenan och gick utåt. Och gjorde andra halvan likadant. Allt gjort i st, dst och fm i bakre lmb. Som avslutning gjorde jag krokodilvirkning upptill. Lite för att det symboliserar fjäll. Och ganska gullig avslutning. 
 
 
Här nedan ser ni hur jag börjat från mitten och gjort klart ena halvan av fenan
Och jag har också valt att virka upp en del, ca 15 cm för att man verkligen ska kunna dra den över fötterna och benen. För visst är det väl så att filtar har en tendens att dra sig över fötterna, och man sitter där med kalla tår :)
 
Och här ser ni avlutningen upptillpå arbetet. 3 varv krokodilvirkning. Med en avslutande solfjäderkant.
 
 
 
 
 
Och eftersom Bergatrollen är två, så måste det ju bli två mystv-filtar. 
 
 
Ja, jag hoppas de kommer till användning för dem.
Själv återvänder jag till min fåtölj, för att ....göra färdigt något till hemmet. Jo, en fjärilsduk i somrigaste gult är på gång. 
Jo, jag har ju en sak till att visa. Men det tar vi nästa gång. Tills dess, njut av våren och ta vara på er och tiden, så tar jag hand om mej :) Kram
Eva B
 
 
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0