Fixa höst i stugan

God kväll..... vädret har sannerligen visat sig vara så höstligt som det kan vara. Både blåst och regn har varvat stugan, här hos mej. Kan kännas rätt befriande, från de måsten man åtar sig att samla på sej. Fast jag resonerar som så... "är det inte kvar till nästa tillfälle... då är det gjort" . Och det kvittar vem som gjort det... Om det inte är gjort, och jag känner för det... japp då fixar jag det. Nog med " visdomsord" . Det fattar väl vilken kotte som helst att nån måste göra nått för att få nått gjort. ( hujedamej )
Hur som, jag är ju en notorisk samlar av sånt som kan användas...kanske på ett annat sätt, än det tänkta. Så är det även med tapeter. ( jo ni såg rätt ). Vid nått tillfälle bad jag huskocken , vid nån egen utflykt till grannkommun eller så, att stanna vid nån målareaffär. Kunde han kanske fråga dem utifall de hade tapetprovskataloger, de skulle göra sig av med..... Sverige.... vi har ett resultat. För här har jag lyckats få ihop lite höstlöv av lämpliga tapetprover. Precis som moder natur, har en maskin lyckats valsa till dessa härliga.... ja höstfärger. Och enligt önskemål, om vi kunde få till lite tema i sänghimlarna till Kalmartöserna, så var det passande med höstlöv nu.
 
 
 
 
Jag tog en tur på nätet och fick fram en, enligt mig, fin silluett av ett löv, skrev ut, och gjorde en mall i plast. Lite styvare och lätt att rita konturer efter, på tapeten. Jag vek tapeten dubbelt, med framsidan innåt, och ritade av. På så sätt fick jag ju både fram och baksida på lövet. Sen klipps det ut. Lite pilligt, men roligt
 
 
 
Sen limma jag ihop dem, och satte i en liten ståltråd, så den gick lätt att fästa i sänghimlen  
 
 
 
Och en hösthimmel, tillåter även stjärnor. Så en alldeles rysligt billig batteridriven diodslinga fick förstärka himlasängen. Hoppas de kommer sova gott där....under himlen <3
 
 
Och så tycker jag om små slingor med ljus som ger en mjuk varm känsla. Denna fina hylla har min morbror gjort. Jag önskade och han gjorde.... bra kombo :) Tack snälla för den <3 Och under tidens gång och jordevarv så samlas det även på udda ljusstakar.... jag gillar det :)
 
 
 
Så nu väntas det på besök från långväga. När det blir, vet vi inte, men vi bor kvar här....länge än, så...
 
Kram Eva B
 
 
 
 
 
 
 

Virkad Kudde och stickad fuskolle

Så där ja, min vän var här igår. Och då kunde jag lämna över en liten pressent till henne. För det är få jag känner som har så stort hjärta för katter, som hon. De kommer alltid i första rummet. Katternas "Moder Theresa". Så när jag såg en bild av denna katten, så gjorde jag om det så det blev ett mönster för virkning. Det var svårt att se om det skulle fungera, men visst ser man den lille katten :) När inte katterna ligger i knät på henne, så kan hon ligga med huvudet på denna. Eller kanske både och... Hon gör som hon vill. Det är virkat i 8/4 och virknål 2,5. Till denna gick det åt ca 175 gr garn.
 
 
För att få en ram runt motivet, virkade jag en kant av stolpar och fastmaskor. Alltså 5 stolpar i varannan båge, och en fastmaska mellan dessa stolpar i en båge.
 
 
 
 Jag tog ett vanligt svart kuddvar, som jag strukit slätt. Sen fick jag lägga i en pappskiva, där kudden ska vara, för att inte tråckla ihop lagren av kuddvaret, när jag skulle sy fast motivet. Sen strök jag ut det virkade, mycket noga, för att det skulle bli så rakt som möjligt. Och sydde runt med små efterstygn på insidan, och onsynliga stygn på framsidan. För att det inte skulle glipa i öppningen för kudden, så virkade jag fast snören om ca 70 maskor. Ett på var sida om öppningen, som sen lätt man knytas ihop
 
  
 
Det var pilligt med handsömnaden, för att få det rakt, och osynligt på framsidan, men funkade bra med hjälp av den stora pappskivan.
 
 
Och så fick jag i uppdrag, att prototypsticka en lättvindig fuskolle. Men en dag tog den. Och jag virkade en kant runt framoch bakdelen. Blir lite mer stadga då. Denna är stickad/virkad i garnet Helene och stickor 4, och virknål 4.

 
 
Och då kom jag att tänka på en annan sak jag måste prova, apropå..... ja, vem vet, kanske det dyker upp här ganska snart eller lite senare.
Tills dess
Kram Eva B
 
 
 
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0