Nya idéer och loppislycka

Ja, detta ska ju inte vara en sida som specialiserar sig på en enstaka sak. Här finns många mer, eller mindre tokiga idéer. Och jag tackar alla de härliga sidor som finns på FB, för det. Och så har jag vänner och nära, som är lyhörda, när min mun går. Och jag blir fruktansvärt glad över deras tanke i att hellre spara till mej, än att bara slänga. Och i slutänden hoppas jag att alla mina idéer blir till handling. 
Men jag börjar först med ett alldeles utmärkt recept för en lyckad dag. Och jag ska säga, att detta är inte alltid det lätaste att få till. För oavsett hur bra det än kan vara, så knackas det ibland på dörren för det som inte är lika roligt. Inget behöver ha hänt. Men livet gör sej påmint om saker som gör att själens spegel och sägandets instrument, inte kan förmedla glädje. Ibland måste man få ta sina dar eller veckor, i den egna vrån och bara bearbeta en del saker, tankar och varande. Livet ljusnar i takt med vårens grönska och blommor i rabatter och lilla skillan i skogen från älskade människor. Kacklandet i hönsgård och händernas trevande i jorden för årets skördar och en stund på trappan i solens värmande strålar med musik. Ja, allt detta gör under och det känns ljusare igen. Så jag ska se om jag finner alla ingredienser, så ska här bakas för en lyckad dag :)
 
 
Men jösses, kanske ni tänker, drar hon i sej så mycket dricka. Nä, jag dricker noll sånt här. Men observanta vänner och nära har förstått mitt tillrop. Och det har samlats frenetiskt under en tid. Dessa ringar samlade jag in i förra veckan. Så här ska provas att virka ihop dessa. Och blir det nått användbart, då hamnar det här innan ni vet ordet av. Man kan göra väskor och grytunderlägg mm. Får se vad det blir av dessa
 
 
 
Ja, en stor burk blev nästan full av dessa ringar. Tack för samlandet mina vännner <3
 
 
Igår var det meningen att jag skulle ta tag i årets ved. Men dagen hade annat i planeringen, för mej. En resa till Jysk, gjorde att jag fick mej ett härligt och luftigt täcke. Nu sover jag som det oskyldigaste barn. Men näsan ville vidare och det blev en visit på stora Pingstkyrkans loppis i Trollhättan också. Oj, så bra och fint de hade det där. Och mycket bra saker. Jag hittade två karotter som bara ville följa mej hem. Inga vårdslösa priser. Båda för 60:- och kommer pryda bordet vid middan. Och har jag lätt för att hamna bland nystan och handarbete?????
Jo, jag tror en osynlig garnängel fångar in mej och styr min väg mot mina favorithyllor. Och, där var det fynd igen.
Dessa tre böcker kostade 20 :- , garnet som var 300 gram acryl för 30 kronor. Stora handarbetsboken kostade 10 :- och i den är det blandat vävning, söm, virkning/stickning. Den kikade jag igenom igår. De andra får jag ta i kväll i soffan.
Så nån ved blev det inte att tala om. Kanske i dag. Men det vet jag när dagen är slut. 
 
 
 
Har även fått förlängning av mitt vikariat som montör. I morgon ska det handlödas små rackarns komponenter som modifiering, på 200 kort. Där hamnade jag. Får se om detta fungerar. Väldigt små grejor som inte får bli smmanlödda med fel ben, och annat. Prövningar :)
Nä, nu ska jag ta mej vidare på söndagen och se vad det kan bli av detta. Men en kram skickar jag ut till er alla. Och jag håller fortfarande på med virkning och stickning. Men det kommer bilder längre fram. Ha en härlig söndag. Och ta vara på dagarna som ni mest känner att ni vill ha dem. För trots allt är det ju våra liv som vi lever. Och de ska vi fylla med det vi mest vill ha. Så kanske receptet passar, här ovan. Annars hittar ni egna bra ingredienser att fylla den med. Kram
Eva B
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0