En kompis får en kompis

Hej

Mim Mim har fått en kompis. Men först av allt, Mim Mim har fått nya öron. Jag fick justera dem med att virka dem hårdare. Och det löste jag med en mindre virknål, så de blev styrbara. Hoppas att de passar bra :)
 
 
 
 Japp, det ser fint ut. Jag har inte hunnit sätta ihop något mönster. Men hoppas jag får till det, snart
 

Här står Mim Mim med sin nye vän. Och visst ser de nöjda ut. Och det är väl inte så konstigt. De ska ju ganska snart få träffa sina nya vänner, Elvira och Greta. Och jag kan tro att de får det bra där, hos dessa gulliga små tjejer.
 
Jo, Elvira älskar ju Minion. Och där hade jag tur. För här fanns mönster att tillgå :) och det hittade jag här 
Men lite justeringar behövdes på minion. Ögonen virkade jag så här
Med vitt garn
Lägg upp en magisk ögla
V1. Virka 6 fm runt öglan
V2. Virka 2 fm i varje fm =12 fm
V3.( Virka 1 fm, virka 2 fm i nästa maska) 6 ggr = 18 fm
V4. ( Virka 2 fm, virka 2 fm i nästa maska) 6 ggr = 24 fm
Tag av garnet. Men lämna en bra bit garn så du kan sy fast ögat.

Själva Iris är virkad med svart, precis som de två första vita varven. Och sen det tredje varvet med grått. Tag av garnet och fäst Iris i centrum av det vita. Och sy fast ögat.

När du virkar bågarna till glasögonen, så gör inte som jag. Jag bara virkade som det stod i mönstret. Och bågen blev för liten. Så när du lägger upp luftmaskorna för bågen, så mät att den går runt det öga du tänkt dej. En liten bit utanför ögat, så ser det bra ut, tycker jag. 
Så jag virkade om glasögonen och nu känner jag mej nöjd.
 
 
Ser ut som Minion känner sej redo också. Med håret på skaft och handen i högsta huj, ser han och Mim Mim fram mot att flytta. För där de bor nu är det rysligt lugnt och stilla. Inga galna upptåg, som är nått att skriva om ;)
Så där ja, då valsar jag vidare mot nya nystan och nya "hittepå". Och i dagsläget så vet jag inte riktigt vad det blir. Men det löser sig, för idéer poppar upp hela tiden. 
Kylan har släppt, så sakteli. Precis på nollan, och morgondagen lovar nån plusgrad. Så kanske en snölykta kan bli gjord :) Ha det så gott så ses vi snart igen 
Karm Eva B
 
 
 
 

Gammaldags snurror till fönster

 Hej
Jag fullkomligt älskar det gamla, som ger en känsla från ens barndom. I mina bardomsköksfönster hängde såna här snurror. De kunde vara röda, gröna eller gula ,på ena sidan. Och den andra var silver. De var gjorda i en sorts veckad tunn aluminium. Och de var fänsgslade att se p när de snurrade i de julliga fönstren. Värmen från elementen, gjorde att de snurrade. 
Och som ni vet, så älskar jag ju också detta silvergarn, som jag hade turen att,  finna på en loppis. Så mycket jag gjort med det.
Så varför inte ordna till såna här snurror själv då. Så här gjorde jag:
Virka en lm-länga, så lång som du önskar snurran.
( Den töjer sig lite, när du virkar st, så gör den lite kortare, prova en kortare bit att virka.)
V 1.  Börja i 4:e maskan från nålen, och virka 2 st i varje lm varvet ut. Vänd.
V 2 . Virka 3 lm ( 1: st) virka en st i samma maska. Sen virkar du 2 st i varje st, vavet ut.
Många st blir det. 
Virka en stump eller sätt en tråd i övre änden, för att sätta fast i fönsters karm.
Klart
 
 
 Så här hängde de den sista julen. Kanske hamnar de i köksfönstret nästa år. Lite glittrigt  som gnistrar, då snön uteblev. 
 
 
Men nu har snön kommit, Kanske 1,5 dm, och även kyla. En par veckor nu som legat mellan -5 till - 15 grader. Ljust och fint blir det. 
Men nu är det dags att ta tag i annat. Virknålen är en ständigt närvarande vän här. Så håll ut, kanske kommer nytt inlägg inom kort :)
Kram Eva B
 

En liten favorit har fötts, bland garn och förkylning

God morgon i vintervita Sverige. Ja kylan hänger i, lika så förkylningen. Men det blir bara bättre och bättre. Efter nattlig upp-pallning med kuddar, så halvsatt jag och sov. Det gjorde gott. Och bra hostmedicin hjälper också.
Lilla Greta har en väldigt stor favorit på TV. Mim Mim heter han. Och när han dyker upp på TV, så spricker hela hennes ansikte upp. Hon tittar lite blygt på oss, då hon förstår att vi iaktar hennes reaktion. Men blicken faller snart tillbaks till hennes älskade Mim Mim. Så här ser han ut i "verkligheten"
 
Så jag fick en förfrågan , om vi på något sätt kunde få till en egen Mim Mim. Vi googlade mönster och bilder. Men det fanns inget att hitta. Så det fick bli till att gå utanför den berömda boxen. Fantasi och sök efter delar som liknade honom, blev en skattjakt för oss. Till slut fann mamman, benen och delar av kroppen i ett annat mönster, på ett annat djur. Och det fick bli lite ändringar i det
Bilder av honom, fick utgöra resten av mönstret. Och mycket fantasi, och upprepning och notering för att kunna göra ett mönster, blev resultat Mim Mim feån Skaven. 
 

 
 
 
Ja, här är han. Han hoppade runt på olika ställen för att visa sina bästa sidor. En stund kikade han ut genom fönstret för att se om han kunde se Greta. Men nej, så de fick en snabb kontakt via Skype, och ett litet ansikte, nyvaket och förundrat, tittade på sin vän. Jag såg ett litet leende, och jag hoppas han blev godkänd. Det ser vi när vi möts nästa gång
Och så mönstert: Ja, jag måste verkiligen försöka renskriva det, och göra lite justeringar. Så när det är klart, då dyker det upp på ett eller annat sätt. 
Kram Eva B
 

Mer mössor åt småttningarna

Hej igen. Ja, nu vart de fart på inläggen. Jul överstökad, då kan man visa :). Virkade mössor till de tre små trollen, Bergatrollen och Kråkan. Mössan är gjort i Tradition virknål 4.5 och mönstret som jag en gång lagt ut här
Sen har jag sökt på "snöstjärnor" som resulterar i en massa val av söta små lätta mönster. Jag valde att virka dem i Tanjagarn lyx. Det blir ju lite rimfrostkänsla med glitter i garnet. Håret gjorde jag av Traditionsgarn. Detta virade jag runt en stor skärlinjal. Så varje strå blir 120 cm. Sen satte jag fast dem i kanten, men bara ena halva av mössan. Bilder på nätet visar klar hur Elsas hår i Frost ser ut. Bara att försöka skruva till luggen, för att senar få ihop det i en rejäl fläta. Klippt till topparna. Och tadam, en Elsamössa är född :)
 
 
Närbild på stjärnorna som jag sydde fast
 
Här mannekängar Bergatrollen i sina mössor
 
Ser nöjda ut <3
 
Ja, inte kan jag vara annat än nöjd, när de är nöjda. 
Bara att ge mej på nya prövningar igen. Fick en beställning av en liten liten flicka, minstingen i barnbarnsskaran. Eller i a f mamman. Den lilla har en alldeles egen idol, där hela hennes ansikte strålar då hon får se den. Jo. jag har haft en liten förhandsvisning via Skype, och jag tror att den var godkänd. Vem eller vad det är.... ja, kika in så blir du snart varse endera dan. Måste ju fotas och fixas först. Ha det gott i stugvärmen, vi ses snart igen :)
Kram Eva B
 
 

Variation av strumpor, ett måste när de blir många

 
Hej
Ja, då har jul och nyår passerat och vi kan konstatera att det blev lite vit vinter ändå. I veckan som gått kom kommunen och tog bort en stor björk bakom huset. Den hade kunnat göra rejäl skada om den rasata mot huset.
Ni kan se den här på bilden, vi den högra skorstenen, och grenar ut sej , som synes vid garaget. Så de två bamsiga grenarna gick ihop till en redig stam som barnbarnet stod på. Hon hade en halv meter runt sej, när hon stog i mitten. Bilden är från vintern för ett par år sen. Nog tjatat om den björken, men det blir ved att ta till vara på.
Med vinter följer jul och den sedvanliga tillverkningen av strumpor. Jag letar med ljus och lykta efter nya mönster, då det brukar bli en 15-20 par/år. I år hittade jag detta roliga mönster. Som att knyta en lång stövel. Och väljer man att ta olika färger så blir det i sej en trevlig effekt. Till vuxen har jag använt stickor 4,5 och 100 maskor med Rustas Helengarn. Och mönstret finns här. Och lite längre upp på den bloggen finns det även för små fötter :)
 
 
Tyvärr fanns ingen modell med strumpan på sej. Men ni ser på mönstrets ursprungsblogg, vad käcka de kan bli.

Just nu befinnar jag mig i hemmets lugna vrå, och kurerar mej från en enveten förkylning. Den är mycket bättre. Men hosta och näsa segar sig. Nåja, snart på benen igen. Men tills vi ses igen så säger jag : Ha det gott och kram. Nästa inlägg med juliga tips kommer snart igen :)
Kram Eva B
 
 

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0