En liten åkpåse till

 
 
 
Ja, det fick bli en åkpåse till. Det är samma som den vita i ett inlägg tidigare i januari. Otroligt rolig att sticka. Och med dessa flätor och silvertråd i garnet, så blir det extra fint till farmors lilla böna, som snart är här. Det är 28 dagar kvar nu enligt beräknad nedkomst, så nu väntar vi med stor spänning.
Lilla Tyra som hunnit bli lite mer än 4 månader, har vuxit ur sina första små raggisar. Så nu blir det till att sticka en liten uppsättning till så hon är varm om fötterna.
Jag kan inte fatta hur många små goa fina ungar jag har omkring mig. Och bra spridning på dem också, åldersmässigt. Då hinner jag sticka lite till dem var. Ja, lyckan över dem alla,är mer än jag kan beskriva. Nu ska jag ladda lilla väskan och bege mig till tvillingarna snart. Vi ska mysa lite, och fika. Mamman till tvillingarna är en suverän bagare också, så det blir lite svårt att tappa på midjemåttet. Men vad gör det, snart är det full fart på de små, så då får jag nog springa av mej, kanske ;).
Och så har jag hittat jättesött mönster till små enkla klänningar, som jag skulle försöka mej på att sy. Kanske ett nytt litet inslag om det, innom en snar framtid.
Men nu ska jag iväg till mina små guldhjärtan och mysa. Vi ses snart igen Kram
Eva B

Varma mössor

Här kommer mössorna jag stickat. Den lila mössan ser lite knepig ut, men det är som både mössa och krage i ett och jag tror den kommer bli fin på min lilla lilla docka <3. Den millerade mössan har jag stickat samma sockar till. Och till den vita mössan passar allt. Just nu håller jag på att sticka en åkpåse i grått silvergarn till den lilla också. Men den tar nog ett par veckor att iordningställa. Allt beror på hur mycket timmar jag får jobba, om kummunen ringer in mej. Men jag jobbar ju max 8 timmar om dan, så det blir kvar stunder till detta också. Vi ses snart igen . Kram Eva B
Och här kommer adressen till den lila mössan : http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=21&lang=se

Förra generationens pyssel

 
 
Jag har efter många år plockat fram min svärmors, eller om de är min mormors, virkade grytlappar. De är som små konstverk. Och det virkades såna här i massor. Jag har kanske ett 10tal här hemma. Och jag är så rädd om dem. Men jag vill ju gärna att de ska synas. Så kom jag på att jag får ha dem som underlägg till krukorna i köksfönstret. Då ser man dem. Och de är virkade som små blommor. Visst blev det ett fint vårfönster. Jag har mönster på såna här, men har inte kommit mej för att virka dem än, då det mest rör sig om att sticka barngrejer för tillfället.
Just det jag har ju gjort några mössor till sen sist. Då får jag ta och fotografera dem och putta in dem här. Snart kommer mitt lilla barnbarn, och då ska det lilla knyttet ha det varmt och gott. Vi ses snart
Kram Eva B

En väska till mej själv :)

 
 
Ja nu när julen är över så kan jag ju kanske greja lite för min egen del också. Nåja, jag älskar att göra saker till andra. Men jag bär mina stickningar och virkningar i bärpåsar. Och det är väl inte fel i sig. Men jag tänker varenda kväll när jag lagt mig, att i morgon ska jag sy ihop nått. Och idag kom den dan :). Väskan mäter 33 x 37 cm färdigt mått. Jag hade en bit konstskin eller gallon kanske det heter. Sen klippte jag till och sydde. Den tar inte lång stund att göra och till handtag tog jag samma material, som i resten av väskan, vek det tredubbelt och körde runt kanten men zickzack så de håller ett tag. Och sist men inte minst, ett litet fack uppe i kanten på kortsidan till telefonen. För den har ju en förmåga att hamna i botten annars. Och så sydde jag fyra varv med stickning på överkanten av öppningen på väskan. Dels för att få fast handtagen bra men också för att det ser lite mer arbetat ut då. Så nu kan jag ut i världen ståta, med min enkla men fina väska. Ska se om jag inte har något bling bling att pryda den med också. Ha en god fortsättning på nya året. Jag är snart tillbaka igen:)
Kram Eva B

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0