Julen 2017

Julen kom och julen gick. Och tomten kom på besök. Det var glada tjejer som mötte tomtens säckar. Något blyga men ändå framme hos honom, tog de nöjt emot vad som fanns i säcken. Så underbart med små liv när julen är här.
De gillar pyssel och samling runt bordet. Då sitter vi där och mojsar med lera eller målar eller pärlar. Ja det finns ju faktiskt mycket att greja med. Nått som Elvira önskat var lera med små kulor i. Hon har gjort denna fina regnbåge. Så härliga färger och så mycket roligt de hade med detta. När Bergatrollen kom besök, då blev det storpyssel och en massa skratt. Så mycket pyssel att det fick bli lite nyinvestering av mer lera. De gjorde bokstäver och bildade nya ord, genom att fixa runt de egentillverkade bokstäverna. 
 
 
Ibland finns det ju en tendens till att när tomten suttit och skrockat och pratat och för allan del, delat ut paket, så tar julen liksom slut. Magin och väntan som ligger som ett glittermoln över de små, blir mer en stilla stund att greja med det som finns. Och det är ju gott det också. Men att få ställa till lite mer magi, det gillar vi.
Hos oss tappade tomten ett brev. Men som tur var, var det på rätt adress. Och när farfar läst innehållet, då började en ny liten resa i julens värld. Dags att ge oss ut i vinternatten och leta paket eller ledtråda. Elvira var fantastisk på att hitta svar på lapparna, och vi kunde bege oss vidare mot nästa paket. Till slut efter 30 minuters läsa, gissa, hitta svar, och vidare till nästa paket, så hittades slutmålet. Och tjejerna var så nöjda. Och Barbiehus med ljus och dockor och möbler. Dags för oss alla att hjälpas åt att få in det i huset hos oss.
 
 
Men var bor då alla Nissar? Gubben fick beställning av fönster och dörr för Nissehuset i vår gamla björkstubbe. Så fint det blev, och så mysigt det lös på kvällarna. Kanske kunde man ana en liten verksamhet där inne i dunkla ljuset. Bakom gardinerna och frosten fanns det kanske någon.
 
 
 
Observanta tittade de små genom rutorna. Men som vi sa" inte för nära, de kan bli rädda och gömma sej då ".
Så mysigt att ha dem nära
 
Stora tomteparaden, mot välbehövd vila, gick av stapeln. Full fart i trappan. Blev lite stökigt en stund, så de små Nissarna knapp hann med. Men smaling och ordning. Det lyckades i år också.
 
Vår gammelNisse Har varit med mej i 40 år. Han skötte insamlingen av dem alla, med beröm Utmärkt. Han var först upp på vinden. Sen la han sig ner och kikade utmed stegen och visslade " hej hå hej hå, hej hå, till vinden ska vi gå ". Och prydligt kom de sig hem, allihopa.
 
Här är nu tomt för tomtar och småfolk. Men tråden dansar mellan fingrarna de timmar jag sitter i fåtöljen. Och fast julen varit finns det mycket att göra, bara jag vill. Och det vill jag <3
Jag finns på facebook " Pysselkorgen" Kika in och säg hej <3
Kram Eva B
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pysselkorgen

En liten korg, med blandning av handarbete, recept och livsfunderingar. En alldeles vanlig liten öppen dagbok från mej till dej . Och jag blir väldigt glad av ett tecken från just dej, som läser här. Så välkommen till mej <3

RSS 2.0